Nyhed
07. maj 2019 | 10:45

Bedrag rykker til Hollywood

Foto | Adam Wallensten
Med rollen som bankdamen Anna var Maria Rich med til at skabe fornyet liv i tredje sæson af Bedrag, der af Ekkos anmelder blev kaldt den bedste danske krimiserie i meget lang tid.

Den anmelderroste DR-serie om kriminalitet og beskidte penge skal ligesom forgængerne Forbrydelsen og Broen genindspilles i USA.

Af Nicki Bruun

Anmelderne var enige om, at DR-serien Bedrag i sin nyligt afsluttede tredje sæson har fået en saltvandsindsprøjtning af de større.

”Den bedste danske krimiserie i meget lang tid,” skrev Ekkos krimiekspert Bo Tao Michaëlis i sin femstjernede anmeldelse af hele tredje sæson.

Nu har de også i USA fået øjnene op for Bedrag, der er skabt af Jeppe Gjervig Gram, Jannik Tai Mosholt og Anders Frithiof August.

Rettighederne til alle tre sæsoner er blevet købt med henblik på at lave en engelsksproget genindspilning, oplyser DR i en pressemeddelelse.

”Firmaet Alice Guy Productions, der har adresse i West Hollywood, har sikret sig rettighederne til at lave alle tre sæsoner af Bedrag, og det er vi naturligvis godt tilfredse med,” siger teamleder Maiken Maigaard fra DR Salg.

Jul på russisk
Intet i Hollywood er som bekendt sikkert, før der faktisk foreligger et remake af Bedrag. Men skulle det lykkes, vil DR-serien gå i fodsporene på Forbrydelsen og Broen, der er blevet lavet på engelsk som henholdsvis The Killing og The Bridge.

Salget foregik på branchemessen MIPTV i festivalbyen Cannes før påsken.

Her lykkedes det også at sælge Bedrag til Holland, Belgien og Luxembourg, hvor den danske udgave vil blive vist med undertekster. De samme lande har desuden købt Liberty, DR-serien baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn, mens en russisk tv-station har købt julekalenderne Den anden verden og Theo og den magiske talisman.

”Det er stort set kun i Norden, at vi har julekalendere på den måde, vi kender dem i Danmark. Af samme grund har vi klippet dem sammen til udgaver med henholdsvis tolv og otte længere afsnit, og det gav pote,” udtaler Maiken Maigaard.

DR skriver, at det endnu er uvist, hvornår det amerikanske remake af Bedrag får premiere i USA.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko