Nyhed
09. mar. 2014 | 21:59

Top 10: Bedst på Twitter

Foto | Steven V. Silver
I Two and a Half Men spillede Charlie Sheen en drikfældig skørtejæger. Han blev til sidst fyret på grund af sine virkelige udskejelser, hvilket gjorde ham utrolig populær på Twitter.

Twitter har endnu ikke slået bredt igennem i Danmark. Og det er en skam. Vi har samlet de ti mest sjove, interessante og bizarre filmpersonligheder, der kvidrer online.

Af Jeppe Mørch

Adgangen til store skuespillere og instruktører går ofte gennem et pr-bureau, der forsøger at kontrollere, hvad der kommer ud til offentligheden. Og det må helst ikke være for kontroversielt.

Derfor kan det være sjovt at følge de kendte filmfolks ytringer på de sociale medier.

Dermed ikke sagt, at Twitter giver fri adgang til de allermest dybfølte meninger. Promovering af aktuelle film og kommercielle interesser fylder også herinde en stor del.

Men nogle træder ud fra mængden, og vi giver her vores bud på de mest spændende personer i Twitter-land.


@charliesheen

Da Charlie Sheen kom på Twitter i 2011, startede han med at sætte en rekord: Det tog kun lidt over et døgn, før han havde en million følgere.

I den periode var Sheen lige blevet fyret fra sit-com’en Two and a Half Men på grund af hans eskapader og offentlige skandaler.

Aston Kutcher overtog hovedrollen i serien, hvilket Sheen tilsyneladende stadig ikke har affundet sig med. På Twitter har han flere gange harceleret mod Kutchers evner – eller mangel på samme – som skuespiller.

I et talkshow i februar fortalte Kutcher, at han efterhånden var ved at være træt af at høre på Sheen. Sheen udsendte hurtigt et svar på Twitter:

”Hvis du beder mig om at holde kæft nogen sinde igen, så vil jeg putte dig på en diæt af hospitalsmad i et år.”


@
errolmorris
En mindre kontroversiel bruger af det sociale medie er mesterdokumentaristen Errol Morris.

Thin Blue Line-instruktørens tweets kommer vidt omkring. Som executive producer på Joshua Oppenheimers The Act of Killing har mange tweets handlet om denne dokumentar og dens betydning i Indonesien.

Andre gange er Morris mere filosofisk:

”Tankeeksperiment. Ændrer det myten om Sisyfos, hvis Sisyfos får penge for sit arbejde? Gør det det bedre eller værre?”


@DAVID_LYNCH

Evigt excentriske David Lynch er også på Twitter, hvor han – som mange af sine kolleger – ikke er for fin til at promovere sine projekter.

Det har i de senere år hovedsaglig handlet om musik, da den 68-årige instruktørs seneste spillefilm, Indland Empire, blev lavet tilbage i 2006.

Men nogle gange lader det til, at Lynch’ store interesse for underbevidstheden og transcendental meditation alligevel bryder igennem:

”Kære Twitter-venner, de glade egern løber hurtigt og frit,” lød et tweet fra sommeren 2013.


@BretEastonEllis

Han er hovedsaglig kendt som forfatter til American Psycho.

Men på Twitter gør Bret Easton Ellis sig i særdeleshed som movie buff med skarpt optrukne meninger.

Han har blandt meget andet ytret, at både Lars von Trier og Michael Haneke tilhører en sjælden gruppe af virkelig dygtige instruktører, som aldrig har lavet en god film.

Også mere aktuelle film har Ellis en mening om. Om Spike Jonzes Hende har han skrevet:

Hende er grundlæggende en omtåget, seriøs prostitutionsfilm, så derfor savnede jeg en scene, hvor Joaquin (Phoenix, red.) køber sin computer med et kreditkort.”


@CyronMelville

Også danske filmpersonligheder kan man finde i Twitters online-univers.

Den fodboldglade skuespiller Cyron Melville – der hvert år imponerer til turneringen Ekko Film Cup – kan findes på Twitter, hvor han ud over fodbold også tweeter om film – ofte i samtale med andre filmfolk.

I Christian E. Christiansens Lev stærkt, der får premiere senere i år, spiller Cyron Melville hovedrollen. Derfor kan man på den unge skuespillers konto også se en del promovering af dette gaderæs-drama.

Melville linker blandt andet til en omtale af filmen i Screen Daily, der kalder den ”et adrenalinsus med ægte følelser”.


@kristianleth
En kunstner med mange jern i ilden. Kristian Leth er forsanger i bandet The William Blakes, men gør sig også som forfatter, radio- og tv-vært og debattør. Og så har han også spillet med i film som Midsommer og Min søsters børn i Ægypten.

På Twitter er han især debattør med holdninger om kunst, journalistik, ligestilling – og dansk film.

Ofte giver han udtryk for kritisk tilgang til dansk film, som han ser mere som reproduktion end som udfoldelse af kunstneriske ambitioner.

Da Vinca Wiedemann blev valgt som ny rektor på Filmskolen, kunne man på Leths Twitter-konto læse: ”NYT BLOD til Filmskolen. Sådan. Vinca Wiedemann er ny rektor.”


@LethJorgen
Vi kan lige så godt afsløre det med det samme – kontoen tilhører højst sandsynligvis ikke Kristian Leths rigtige far.

Ligesom det var tilfældet med @Michael_Haneke i fjor, er der her tale om en falsk profil, som parodierer en stor kunstners tanker. Hvilket kan være ganske underholdende.

”Om jeg skal se Super Bowl? Nej! Så vil jeg hellere på date med Sørine Gotfredsen. #sb48dk #SuperBowl #SuperBowlSunday,” lyder en af de mange tweets fra den online Leth-imitator.


@EllenPage
I sidste måned sprang den 27-årige, canadiske skuespiller ud som lesbisk.

Ellen Page, der især er kendt fra Juno og Inception, afslørede sin seksualitet til en konference arrangeret af amerikanske Human Rights Campaign, der kæmper for homoseksuelles rettigheder.

Page begrundede sin offentlige optræden med, at hun håbede at kunne gøre en forskel for andre homoseksuelle. Og på Twitter har reaktionerne efterfølgende været overvældende.

”Jeg vil bare lige sige, at jeg er så rørt over al den støtte, jeg har fået. Jeg føler mig virkelig taknemmelige lige nu,” skrev hun lige efter hun sprang ud.


@russellcrowe
Tidligere på ugen skrev vi om den megen ballade, der allerede har været om Darren Aronofskys kommende Noa-filmatisering.

Selskabet bag filmen, Paramount, har gerne villet tilfredsstille kristne grupper, så de ikke forarges over Aronofskys fortolkning af Syndflods-fortællingen.

Men måske er der slet ikke noget at frygte, hvis man er kristen. Det mener hovedrolleindehaver i filmen, Russell Crowe, al fald ikke. På Twitter har han skrevet til paven i håb om, at han vil give Noa en chance. Og det i op til flere beskeder.

”Kære hellige fader. Undskyld jeg har skabt uroligheder i din sociale medie-verden. Men seriøst, jeg tror virkelig, Noa vil fascinere dig.”

Paven hedder til orientering @Pontifex på Twitter.


@thecampaignbook
Hvad er det LaBeouf har gang i? Og fortjener det overhovedet opmærksomhed?

I lang tid kunne det ligne en kortslutning for den unge stjerne-skuespiller, da polemikken startede.

Det kom frem, at han havde kopieret store dele af sin egen film, Howard Cantour.com, fra tegneserieforfatteren Daniel Clowes. Først undskyldte LaBeouf på Twitter – med undskyldninger stjålet fra andre.

Siden eskalerede den aparte opførsel med en skalle og en sætning om måger til Nymphomaniac-pressemødet på Berlinalen.

Selv kalder skuespilleren sin opførsel for et ”meta-modernistisk” værk, hvor tweetet ”I AM NOT FAMOUS ANYMORE” åbenbart er et vigtigt statement.

Man kan selv søge rundt på LaBeoufs Twitter-konto og prøve at finde hoved og hale i stjernens optrædener.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko