Nyhed
12. feb. 2021 | 17:04

Berømte skuespillere giver liv til The Last of Us

Foto | Naughty Dog
Hovedpersonerne i spillet The Last of Us, Joel og Ellie, skal i en serie-filmatisering gestaltes af skuespillere kendt fra kæmpesuccesen Game of Thrones.

Pedro Pascal og Bella Ramsey har hovedrollerne, når HBO i samarbejde med PlayStation forvandler det populære spil til en serie.

Af Sidsel Minuva

Da videospillet The Last of Us udkom i 2013, tog det spilverdenen med storm. Spillet genopfandt på gruopvækkende vis den efterhånden fortærskede zombiefortælling.

Nu vil HBO transformere succesen til en serie, og hovedrollerne skal spilles af Pedro Pascal og unge Bella Ramsey, skriver Variety og andre amerikanske medier.

Pascal er kendt som Oberyn Martell i Game of Thrones og den stoiske titelhelt i Star Wars-serien The Mandalorian. I 2020 har han markeret sig i Netflix-produktionen We Can Be Heroes og den længe ventede Wonder Woman 1984.

I en alder af blot atten år startede Bella Ramseys karriere i Game of Thrones, hvor hun spiller Lyanna Mormont. Siden da har hun blandt andet haft en birolle i fantasy-hittet His Dark Materials.

Nøglen til at redde verden
I The Last of Us skal Pascal spille rollen som Joel, en midaldrende mand, der har mistet sin datter i apokalypsen. Han er hærdet og kold på grund af de grusomme oplevelser, han har i bagagen. Men så møder han den fjortenårige pige Ellie (Bella Ramsey).

Ellie blev født ind i den ødelagte verden, og hun bærer både på stædig arrighed og et inderligt behov for fællesskab. Der er bare den mindre detalje, at hun måske er nøglen til at redde verden og løse den dødelige zombiepandemi.

Da hun skal smugles ud af en karantænezone, tilfalder opgaven Joel. Rejsen sammen får de to til at knytte sig til hinanden i en barsk, hjerteskærende overlevelseshistorie.

Historien er oplagt at omdanne til en serie, ikke mindst efter at spillets fortsættelse, The Last of Us: Part II, blev en omdiskuteret succes i sommeren 2020.

Spillets manuskriptforfatter og instruktør Neil Druckmann skriver og producerer serien sammen med Craig Mazin, skaberen af serien Chernobyl.

PlayStation Productions er for første gang medproducent af en serie, og man vil utvivlsomt følge sit spil tæt gennem forvandlingen fra interaktivt medie til serie på en streamingtjeneste.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko