Nyhed
10. mar. 2020 | 10:32

Besøgstallet falder i biograferne

Foto | Nordisk Film Biografer
Den store biograf Imperial i København har plads til næsten 1000 mennesker i salen, men danske biografer har haft færre besøgende end normalt i weekenden.

Coronavirus er den sandsynlige årsag til, at biograferne i den forløbne weekend oplevede et fald i billetsalget i forhold til sidste år.

Af Claus Christensen

I fredags holdt statsminister Mette Frederiksen et alvorligt pressemøde, hvor hun i stærke vendinger anbefalede, at alle arrangementer på mere end 1.000 deltagere blev aflyst.

Kun Imperial-biograferne kom i farezonen, men med nærtælling af sæderne klarede den sig lige under 1000. Til gengæld har coronavirus godt kunne mærkes på biografbesøget i den forløbne weekend.

”Besøgstallet er lavere nu, end det var i samme weekend for et år siden. Det er svært med sikkerhed at sige, hvad årsagen er. Det kan selvfølgelig skyldes, at der ikke er de store film lige nu, men Pixar-premieren på Fremad burde kunne trække mere end, hvad den har gjort,” siger Lars Werge, der er direktør for Danske Biografer.

”Vi kan godt fornemme, at folk har været lidt tilbageholdne i weekenden efter statsministerens melding fredag.”

– Kan du sige, hvad de konkrete tal er?

”Jeg kunne godt, men det må jeg ikke,” griner Lars Werge.

– Hvor mange procent er det så lavere i weekenden sammenlignet med sidste år?

”Det er et tocifret tal. Lidt over ti procent. Tallet sidste år lå over året før, så man skal tage med, at det svinger en del. I de kommende uger vil vi have et tydeligere billede af tilbagegangen. Hvis man skal vende det positivt, kan man sige, at der er plads i biograferne lige nu!”

I søndags blev alle biografer i Italien tvunget til at lukke indtil 3. april. I Kina er næsten alle landets 70.000 biografer blevet lukket på grund af coronavirus.

Virussen har også betydet, at James Bond-filmen No Time to Die blev udsat fra 2. april til 25. november. Det er mere alvorligt set med biografernes øjne, vurderer Lars Werge.

”Det var mange billetter, som biograferne havde forventet at sælge til den her i foråret. Forhåbentlig kommer indtjeningen til november, men der kommer et hul i premierekalenderen i april. For der er umiddelbart ikke en anden meget stor film, man kan rykke frem og dække hullet.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko