Nyhed
17. dec. 2021 | 14:39 - Opdateret 03. jan. 2022 | 13:58

Biografer og kulturlivet lukkes igen

Foto | uoplyst
Der bliver tomt i landets biografsale julen over, hvis regeringen får politisk flertal til at lukke biografer og andre kulturinstitutioner som led i kampen mod coronavirus.

Biografer, teatre og spillesteder skal holde lukket julen over for at forhindre spredning af coronavirus, lyder det fra regeringen, som skal have politisk flertal for at gennemføre restriktioner.

Af Nicki Bruun

Statsminister Mette Frederiksen har netop holdt et pressemøde, hvor hun fortalte om planerne for at undgå stigende smitte i det danske samfund.

Og her gjorde hun det klart, at det bliver kulturlivet, som skal ofre sig igen.

Regeringen vil følge Epidemikommissionens anbefaling om at lukke blandt andet biografer, teatre og spillesteder.

Det er temmelig katastrofalt for biograferne, som oftest har årets største periode i juleferien, hvor familier går ind og ser film sammen.

Nu skal Folketingets Epidemiudvalg beslutte, hvilke tiltag der mere præcist kommer til at blive lagt på landets kulturinstitutioner.

Mette Frederiksen sagde på pressemødet ikke noget om, hvor længe man i første omgang ville gå efter at holde biograferne og de andre kulturtilbud lukket, men at der ville blive oprettet kompensationspakker.

Hårdt slag for filmfolk
Udmeldingen rammer en række aktuelle og kommende film, som biograferne havde gjort sig forhåbninger om, at der ville dykke et stort publikum op til i juleferien.

I går fik den seneste film i serien om Krummerne premiere, men ligesom den nye film med Spider-Man kan den se frem til at blive taget af plakaten igen.

I næste uge skulle der have været premiere på den nye Matrix-film, og 25. december står den danske storsatsning, fortsættelsen af krigsdramaet Hvidstengruppen, til at få premiere. Distributøren Nordisk Film meddeler, at Hvidstengruppen II – De efterladte bliver udskudt til 10. marts.

Både Krummerne og Hvidstengruppen er produceret af Regner Grastens filmselskab, som dermed bliver ramt ekstra hårdt.

1. juledag er historisk en af årets største biografdage, og samme dag skulle det royale drama om Prinsesse Diana, Spencer, også have haft premiere.

Hvad de forventede udskydelser kommer til at betyde for den samlede premierekalender, vides endnu ikke. Biograferne skal foreløbigt holde lukket frem til og med mandag den 17. januar 2022.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko