Nyhed
09. sep. 2013 | 12:54

Bliv årets talent under Cph:Dox

Foto | Cph:Dox
Cph:Dox og DR står for tredje år i træk bag Talentprisen. Sidste år vandt Camilla Lee Fabricius og forrige år Kathrine Ravn Kruse.

Lovende dokumentarinstruktører kan frem til 27. september indsende en filmide og vinde æren og 25.000 kroner ved årets talentkonkurrence på Cph:Dox.

Af Jeppe Mørch

Drømmer du om at blive dokumentarist, har du fra i dag små tre uger til at gå i tænkeboks og komme ud på den anden side med en ide, der kan skyde karrieren i gang.

De seneste to år har Cph:Dox-festivalen nemlig uddelt en talentpris til en aspirerende dokumentarinstruktør med en god ide.

Med prisen følger ikke blot 25.000 kroner i udviklings- og produktionsstøtte – Filmværkstedet i København stiller også udstyr til rådighed, så den heldige kan få produceret en færdig film.

Matcher projekt og talent?
Talentprisen er støttet af DR, og fristen for årets konkurrence er fredag den 27. september klokken 12. Læs mere om konkurrencereglerne.

I juryen finder man lederen af Filmværkstedet, Prami Larsen. Filmværkstedet er en del af Det Danske Filminstitut og har til opgave at støtte unge filmtalenter med vejledning og professionelt produktionsudstyr. Og selvom Prami Larsen ikke kan give et opskrift på, hvad han kigger efter, kommer han med et fingerpeg:

”Jeg kan ikke give noget endegyldigt svar på, hvad der udgør en dygtig filmskaber, men jeg tror, det er vigtigt at forsøge at vurdere, om deres projekt vil kunne matches af deres talent,” siger han.

Måtte selv købe udstyr
Filmværkstedet var ikke en del af talentprisen ved første overrækkelse i 2011, og vinderen dengang, Kathrine Ravn Kruse, måtte derfor klare sig uden professionelt filmudstyr.

Hun investerede selv i et brugt kamera og er nu, næsten to år efter sin sejr, ved at færdiggøre sin dokumentar.

”Jeg kunne jo ikke bare leje udstyr og håbe på, at noget interessant ville ske de dage, jeg havde mit kamera. Professionelt udstyr ville have været en meget stor hjælp, ingen tvivl om det,” siger Kathrine Ravn Kruse, hvis pitch havde titlen Er du skingrende skør, far?

Undgår falske forhåbninger
Prami Larsen mener også, at talenternes muligheder er blevet forbedret, nu hvor Filmværkstedet er involveret.

”Det er bare bedre, at vi sidder med fra start, så vinderen ikke først bagefter skal i kontakt med os for at søge produktionsstøtte,” siger Prami Larsen.

”Hvis en vinder udpeges af nogen, der egentlig ikke har noget med filmbranchen at gøre, risikerer man at give falske forhåbninger til et ungt menneske.”

Vinder kåres til november
Vinderen af Talentprisen 2012 blev Camilla Lee Fabricius, der altså kunne realisere sit projekt med udstyr fra Filmværkstedet. Hun er for tiden i gang med at klippe sin dokumentar i Filmværkstedets lokaler.

Hvem der løber afsted med året pris, bliver klart, når vinderen kåres 8. november under Cph:Dox-festivalen.

Inden da vil der midt i oktober blive udvalgt ti ideer, der skal konkurrere om den endelige pris.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko