Nyhed
08. nov. 2021 | 09:58 - Opdateret 08. nov. 2021 | 12:08

No Time to Die slår rekord

Foto | Nicola Dove
Daniel Craig spiller over for Ana de Armas i No Time to Die, hvor skuespilleren for sidste gang gestalter James Bond. Filmene med ham i hovedrollen har været store succeser i danske biografer.

Den nyeste film om Agent 007 overgår sine populære forgængere og er den Bond-film, der er blevet set af flest danskere i biografen.

Af Anna Engmann

I starten af oktober kunne vi skrive, at No Time to Die slog alle rekorder som den James Bond-film, der klarede sig bedst i de danske biografer i åbningsweekenden. Her havde filmen solgt næsten 270.000 billetter.

Siden er det kun gået én vej for den 25. film i rækken om den ærke-britiske agent. No Time to Die er efter premieren 30. september den mest sete James Bond-film i Danmark. Det er vel at mærke, siden biograftallene begyndte at blive opgjort i 1976.

Filmen har i skrivende stund solgt 970.380 billetter herhjemme, oplyser den danske distributør SF Studios.

Dermed er No Time to Die gået forbi Skyfall, der med 943.308 solgte billetter var den hidtidige rekordindehaver.

Filmselskabets distributionschef Frederik Malling Juul udtaler i en pressemeddelelse, at de nu sigter efter at nå op på en million solgte billetter.

Masser af milliarder
Alle de fem Bond-film med Daniel Craig i hovedrollen som den ikoniske agent har solgt mange billetter i danske biografer.

Også på verdensplan går det strygende for No Time to Die. Ifølge BoxOfficeMojo har filmen indtjent, hvad der svarer til omkring 4,3 milliarder kroner. Her har Skyfall rekorden med 7,13 milliarder kroner.

Fans har måttet vente længe på No Time to Die, som blev udskudt ad flere omgange på grund af coronakrisen.

Vi havde i Ekko #86 et stort tema om James Bond, hvor vi blandt andet rangerede samtlige Bond-film fra bedst til værst.

En darling i Danmark
No Time to Die er ikke kun en publikumsbasker. Den er også blevet rost til skyerne af de danske anmeldere.

Ekkos anmelder gav filmen fem stjerner og skrev: ”En af de mest vellykkede, sammenhængende og handlingsmættede, men også en af de visuelt smukkeste og billedmæssigt overdådige James Bond-film.”

Danskerne kan i det hele taget næsten ikke få nok af Agent 007 og er det folkefærd, der er de største Bond-fans målt pr. indbygger, skriver Sune Lind Thomsen i Ekko #85.

Det er også efterhånden nærmest blevet en tradition, at danske skuespillere medvirker i James Bond. Med No Time to Die skriver David Dencik sig ind i rækken af danske Bond-skurke, der tæller Mads Mikkelsen og Jesper Christensen.

Agent til tiden
No Time to Die bliver den sidste film, hvor Daniel Craig introducerer sig som James Bond. Det har fået flere til at spekulere på, hvilken retning den næste film om Agent 007 vil gå i.

I det aktuelle Ekko #89 skriver René Fredensborg i et essay, at macho-spionen er blevet indhentet af nutidens sylespidse #MeToo-tand.

I forbindelse med No Time to Die er der allerede blevet foretaget en række tiltag, der skulle være med til at opdatere personerne og gøre universet og historien mere tidssvarende.

Verden venter i spænding på at se, hvem der overtager rollen som James Bond!

Trailer: No Time to Die

Kommentarer

Ekko #89

René Fredensborg skriver om No Time to Die i det nye nummer af Ekko.

Vi har et helt tema om James Bond i Ekko #86.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko