Nyhed
04. okt. 2021 | 12:33

James Bond slår alle rekorder

Foto | Nicola Dove
Den britiske agent James Bond (Daniel Craig) må endnu en gang gribe til våben, da verden bliver truet af ondskabsfulde forbrydere. No Time to Die har kurs mod at blive en af de mest indtjenende Bond-film.

No Time to Die får den bedste åbning af en Bond-film nogensinde i danske biografer, mens filmen også kommer godt fra start i resten af verden.

Af Nicki Bruun

Verden har måttet vente længe på den 25. James Bond-film No Time to Die.

Coronakrisen udskød over flere gange Daniel Craigs sidste tørn som den britiske Agent 007, men nu kan filmen endelig opleves i danske biografer.

Og her har den været en bragende succes siden premieren i torsdags, lyder det fra distributøren SF Studios.

No Time to Die har i den såkaldte åbningsweekend fra torsdag til søndag solgt 228.601 billetter. Inklusive andre visninger har filmen solgt næsten 270.000 billetter, hvilket gør No Time to Die til Bond-filmen med den bedste start i Danmark nogensinde.

”Vi kan slet ikke få hænderne ned, og det overgår vores vildeste forventninger,” udtaler distributionschef hos SF Studios, Frederik Malling Juul.

”Anmeldelser og publikums reaktioner har været helt i top, og når vi så får den største Bond-åbning nogensinde, er glæden total. Ventetiden var lang, men det gør os så ekstra glade på filmens vegne, på biografernes vegne og på publikums vegne, at vi nåede hertil.

Dansk 007-begejstring
No Time to Die får fem stjerner af Ekkos anmelder, Bond-eksperten Bo Tao Michaëlis. Han skriver, at Daniel Craig som ”den bedste skuespiller i hovedrollen nogensinde takker af med format i en af de mest vellykkede og smukke James Bond-film”.

Bond-filmene er historisk voldsomt populære på dansk jord. I Ekko #85 skriver biografejeren Sune Lind Thomsen, at vi som region målt per indbygger kun overgås af 007’s hjemland England i vores begejstring for agenten.

Vi fulgte op med et stort tema om James Bond i Ekko #86, hvor vi vendte alle sider af den britiske agent.

De fleste af Bond-filmene med Daniel Craig i hovedrollen har solgt over 800.000 billetter i danske biografer, og Spectre slog rekord med hele 915.318 solgte billetter.

No Time to Die har endnu ikke fået premiere i store markeder som USA, Kina og Frankrig, men filmen er også kommet godt fra start andre steder i verden.

Ifølge det amerikanske branchemedie Variety havde filmen i går søndag indtjent 762 millioner kroner.

Trailer: No Time to Die

Kommentarer

James Bond i Ekko

Stort tema om James Bond i Ekko #86.

Få to gratis biografbilletter, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko