Nyhed
30. juni 2015 | 15:55

Claire Denis laver rumfilm med Olafur Eliasson

Foto | Alcatraz Film
69-årige Claire Denis har skabt en række originale film, ofte om det postkoloniale forhold mellem Frankrig og Afrika. Den tematik bliver dog højst allegorisk i hendes næste film, der foregår i rummet.

Den franske instruktør får hjælp af den dansk-islandske kunstner i sit første engelsksprogede projekt.

Af Nicki Bruun

I en filmbranche, der stadig er overvejende mandsdomineret, har 69-årige Claire Denis længe været en original stemme. Siden sin debut med Chocolat fra 1988 har den franske instruktør leveret perler som Beau travail (1999) og 35 rhums (2008).

De er alle barske fortællinger om det hårde liv på jorden, men nu begiver Denis sig på rumfærd. Hendes næste film skal foregå i det store verdensrum, skriver Screen Daily. De skriver samtidig, at filmen bliver Denis’ første på engelsk, samt at den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson medvirker i projektet.

De to har tidligere samarbejdet om den tre minutter lange kortfilm Contact (se den nederst), der blev lavet i forbindelse med Eliassons kunstudstilling af samme navn.

Engelsk manuskript
Der er endnu ingen detaljer om handlingen. Filmen skulle dog ifølge Screen foregå i en fremtidsverden, der ligner nutiden.

Olafur Eliasson er ikke det eneste navn fra en anden gren af kunstverdenen, der er tilknyttet filmen. Den engelske forfatter Zadie Smith, som blev kendt i bredere skønlitterære kredse med NW fra 2012, skriver manuskriptet sammen med sin mand, forfatterkollegaen Nick Laird, og Claire Denis.

Mens den franske instruktør tidligere har haft engelsk dialog i sine film, er dette hendes første engelsksprogede projekt, som de to britiske forfattere skal hjælpe hende med.

Fra svin til stjernerne
Claire Denis’ seneste spillefilm er Svinene, der var udtaget til Un Certain Regard-konkurrencen på Cannes-festivalen i 2013.

Her spiller Vincent Lindon – som i år vandt bedste skuespiller på samme festival for La loi du marché – Marco, der vender hjem til Paris efter sin svigerbrors selvmord.

Det er altså noget af et miljøskift, Denis kaster sig ud i med en film i det ydre verdensrum. Hvem der skal medvirke foran kameraet, vides endnu ikke, men med både dansk og engelsk medvirken bag kameraet virker det lovende.

Contact

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko