Nyhed
06. juli 2017 | 11:24

Syngende cowboy i ny Coen-serie

Foto | Wilson Webb
Ethan og Joel Coen fungerer udelukkende som producere på hitserien Fargo, så miniserien The Ballad of Buster Scruggs bliver brødrenes første serie som instruktører.

The Ballad of Buster Scruggs er titlen på Coen-brødrenes kommende western-miniserie, hvis seks dele tilsammen har spillefilmlængde.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

I starten af året kunne vi skrive, at de amerikanske filmbrødre Joel og Ethan Coen havde en western-miniserie i støbeskeen.

Dengang var det dog endnu småt med detaljer om serien, men nu er der langt om længe nyt om projektet, der både lyder spændende og potentielt nyskabende.

Seriens titel, The Ballad of Buster Scruggs, har været kendt et stykke tid, men hidtil har oplysninger om formatet og formen været mere sparsomme.

Nu er lidt af sløret løftet.

Ifølge avisen Albuquerque Journal bliver The Ballad of Buster Scruggs en slags miniserie, som består af seks, korte dele med separate handlingsforløb og tilsammen har spillefilmlængde. Projektet kaldes i mangel af bedre ord for en feature-length omnibus, der kan oversættes til noget i retning af et samlet spillefilmværk.

Albuquerque Journal skriver også, at projektet skal optages i New Mexico, hvor Coen-brødrene også realiserede True Grit og No Country for Old Men. De to produktive brødre er altså langt fra novicer ud i westerngenren.

Syngende cowboy
Samtidig med de nye detaljer om The Ballad of Buster Scruggs bringer Albuquerque Journal en kort beskrivelse af hvert af værkets seks dele.

The Ballad of Buster Scruggs følger en syngende cowboy,” skriver avisen som en slags ultrakort synopsis om den første del, der altså deler titel med hele værket. De resterende fem beskrives således:

Near Algodones handler om en omflakkende mand, hvis uduelighed forfølger ham i forsøget på at røve banker og drive kvæg.”

Meal Ticket handler om en skuespiller og en impresario i et omrejsende teater.”

All Gold Canyon handler om en guldgraver, der lykkeligvis finder en guldmine, men ulykkeligvis opdager en ond, ubuden gæst.”

The Gal Who Got Rattles handler om to jernbanedirektører fra Oregon Trail på et tog sammen med en kvinde, der har brug for hjælp fra en af dem og måske er en ægteskabskandidat for den anden.”

The Mortal Remains handler om fem meget forskellige passagerer på en diligence med en mystisk destination.”

Fik aflyst en serie
Med andre ord lyder det som en ambitiøs mundfuld de to Coen-brødre har i sinde at kaste sig over.

Det vides endnu ikke, hvordan The Ballad of Buster Scruggs konkret skal distribueres og udsendes, men der har tidligere været tale om en sjælden kombination af både biograf- og streaming-premiere. Indiewire nævner muligheden for, at de seks enkelte dele lægges ud til streaming, mens værket i sin samlede helhed kan få mere regulær biografpremiere.

Coen-brødrene har før forsøgt sig med serieformatet. I 2011 arbejdede brødrene på en serie for Fox, som dog ikke blev til noget. Til gengæld har serieudgaven af Coen-brødrenes klassiske Fargo nydt stor popularitet og fået masser af ros.

Der er endnu ikke tilknyttet nogle skuespillere til The Ballad of Buster Scruggs. Det forlyder, at optagelserne starter i midten af juli, og serien ventes at få premiere i løbet af 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko