Nyhed
29. sep. 2011 | 13:10

Cronenberg Jr. i sin fars fodspor

Brandon Cronenberg er på vej i optagelse med sin spillefilmdebut, der lader til at videreføre body horror-genren, som hans far opfandt.
Af Jesper Bo Petersen

Æblet falder sjældent langt fra stammen i filmbranchen. Og det er ikke altid nemt at indfri de forventninger, der uundgåeligt bliver stillet til en søn eller datter af en kendt filminstruktør.

Jennifer Lynch og Nick Cassavetes bærer begge ikoniske efternavne, men deres film har indtil nu ikke kunnet matche det fædrene ophavs, henholdsvis kultinstruktøren David Lynch og dogme-inspiratoren John Cassavetes.

Sofia Coppola er som datter af en kendt moviebrat vel den, der har klaret sig bedst, mens hendes far, Francis Ford Coppola, ikke længere er ved fordums styrke.

Det skal derfor blive spændende at se, hvordan canadiske Brandon Cronenberg vil klare sig.

Han er netop gået i gang med sin første spillefilm Antiviral, der på papiret lader til at genopfinde den body horror-genre, som hans far David Cronenberg opfandt i 1980’erne med klassikere som Videodrome, Fluen og Dead Ringers.

Antiviral bygger videre på instruktørens egen kortfilm fra 2008, Broken Tulips, og er ifølge Twitchfilm.com en science fiction-satire over en celebrity-kultur, der er gået amok.

I Cronenberg Juniors kommende film indgår celebrities aftaler med laboratorier, der gemmer og kultiverer deres virusinfektioner og sælger dem til fanatiske fans, der bare ikke kan vente på at komme til at blive smittet med idolets kønssygdom.

Efter planen begynder optagelserne til Antiviral i Toronto i oktober.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko