Ekko-event
11. aug. 2022 | 16:47

Snigpremiere: Stjerner i vild komedie

Foto | Manolo Pavon
Forholdet mellem den egocentriske skuespilstjerne Félix Rivero (Antonio Banderas) og den intense instruktør Lola Cuaves (Penélope Cruz) slår gnister under arbejdet på en film.

Du kan være blandt de første til at se Penélope Cruz og Antonio Banderas tage pis på filmbranchen i en af årets sjoveste komedier, når Ekko holder forpremiere på Official Competition.

Af Nicki Bruun

Der bliver taget pis på filmkunsten til den helt store guldmedalje i den spanske satire Official Competition.

Her spiller Penélope Cruz og Antonio Banderas henholdsvis selvhøjtidelig instruktør og egocentrisk skuespiller. De finder sammen i arbejdet om en film, som produceres af en rigmand.

Filmen – altså Official Competition – får fem stjerner i det aktuelle nummer af Ekko.

I samarbejde med distributøren Scanbox og Empire Bio er vi glade for at kunne vise filmen en uge før premieren den 1. september ved en snigpremiere.

Den foregår 24. august kl. 19.30 i Empire Bio. En oplægsholder byder velkommen med en introduktion til filmen, og efter visningen vil Empire servere lidt lækkert at drikke.

Køb billet!

Selvfed Hollywood-stjerne
Penélope Cruz og Antonio Banderas er to af de største filmstjerner nogensinde fra den spansktalende del af verden.

De har begge været på rollelisten i to film af Pedro Almodóvar, men aldrig spillet direkte over for hinanden før Official Competition.

Argentinske Óscar Martínez udgør sidste del af filmens trekløver som den radikale teaterskuespiller Iván, der brænder for den sande og ægte kunst.

Imens er Banderas’ figur en selvfed Hollywood-stjerne, der er vant til at stå alene i spotlyset. Begge mænd udfordres af Penélope Cruz’ kompromisløse instruktør, som ikke går af vejen for noget i kunstens navn.

”Det er tydeligt, hvor meget koryfæerne nyder at tage pis på de filmbranche-typer, de må have mødt og lidt under – eller måske selv har været – gennem deres lange karrierer,” skriver Ekkos anmelder om Official Competition.

Filmen er instrueret af det argentinske makkerpar Mariano Cohn og Gastón Duprat, som ifølge vores anmelder står bag en af årets sjoveste film.

”Humoren er knastør, men hver gang parodien af intellektuelle kunstfilm er ved at blive lige intellektuel og kunstnerisk nok, fyrer Cohn og Duprat en vittighed af, der får én til at snappe efter vejret.”

Trailer: Official Competition

Kommentarer

Ekko-snigpremiere

Kom til snigpremiere på Official Competition.

Afholdes 24. august kl. 19.30 i Empire Bio.

Køb billet.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko