Ekko-event
14. juli 2020 | 15:42

Forpremiere: Dansk kamp mod nazisterne

Foto | Katalin Vermes
Den danske ambassadør i USA, Henrik Kauffmann (Ulrich Thomsen), var kendt som noget af en levemand, men han stod også fast på principperne, når det virkelig var vigtigt.

Vær blandt de første til at se Ulrich Thomsen spille dansk modstandsambassadør i Christina Rosendahls intense periodedrama Vores mand i Amerika.

Af Nicki Bruun

Mange synes nok, at foråret har været dramatisk. Men herhjemme er det trods alt ganske roligt sammenlignet med for 80 år siden.

I 1940 invaderede Nazityskland danske breddegrader og undertvang regeringen en samarbejdspolitik. Det gik Danmark med til, men i USA sad den danske ambassadør Henrik Kauffmann, som nægtede at tage imod tyske ordrer.

Hans historie bliver fortalt i Vores mand i Amerika, hvor Ulrich Thomsen spiller hovedrollen som den rebelske vovehals Henrik Kauffmann. Han vælger at iværksætte en plan om at besejre Adolf Hitler og gøre danskerne fri igen.

Du kan se filmen som en af de første. Og det endda sammen med instruktøren Christina Rosendahl, som bagefter deltager i en Q&A med Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

Filmen får almindelig premiere den 13. august, men kan opleves allerede den 4. august kl. 20 i Empire Bio. Køb billet!

Voldsom død
Christina Rosendahl blev uddannet instruktør fra filmuddannelsen Super16 i 2002 og har instrueret blandt andet ungdomsfilmen Supervoksen og det historiske drama Idealisten.

Hun er gennem årene blevet en af filmbranchens vigtigste stemmer, ikke mindst takket være hendes store arbejde som forkvinde for Danske Filminstruktører siden 2014. Manuskriptet til Vores mand i Amerika har hun skrevet sammen med Kristian Bang Foss og Dunja Gry Jensen.

”Henrik Kauffmann er for mig et af det 20. århundredes store politiske genier, men han er også en dekadent opportunist, der sørger for at tage, hvad han vil have. Han bryder konventioner og love, gør sig til landsforræder og risikerer alt, fordi han insisterer på sin vision om internationalt samarbejde,” har Christina Rosendahl formuleret om sin komplekse hovedperson.

Han døde i 1963 på samme måde, som han levede: vildt og fascinerende. Henrik Kauffmanns amerikanske kone Charlotte var med ham til det sidste og skar halsen over på ham, mens han lå kræftsyg på Skodsborg Badesanatorium. Efterfølgende tog hun sit eget liv.

Det er med andre ord en mystisk og intens fortælling, der bliver udfoldet i Vores mand i Amerika. Skynd dig at købe billet til forpremieren!

Trailer: Vores mand i Amerika

Kommentarer

Ekko-forpremiere

Kom til forpremiere på Vores mand i Amerika.

Afholdes 4. august kl. 20 i Empire Bio.

Q&A med instruktør Christina Rosendahl og Ekkos chefredaktør Claus Christensen efter visningen.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko