Nyhed
24. feb. 2014 | 23:41

Dansk skuespiller skamroses i Tyskland

Foto | ARD
I Borgen blev Dar Salim et kendt ansigt i rollen som miljøvenlig politiker. I Tyskland kender de ham nu som brutal gangster i den populære serie Gerningsstedet.

”En blanding af Vin Diesel og Terminator, som spiser små børn til morgenmad.” Tyske medier roser Dar Salim i rollen som benhård gangsterskurk i den kendte serie Gerningsstedet.

Af Daniel Pilgaard

Herhjemme kender de fleste nok bedst danske Dar Salim i rollen som formanden for Miljøpartiet og statsminister Birgitte Nyborgs allierede i DR’s seermagnet, Borgen.

Nu er det tyskerne, der har haft fornøjelsen af at overvære den 36-åriges skuespillers talent i den bedste sendetid.

Søndag aften spillede han skurk i den populære krimiserie, Gerningstedet, der hver gang trækker millioner af seere på kanalen ARD. Og dagen derpå kan de tyske medier ikke få armene ned af begejstring over danskerens rolle som brutal gangsterskurk.

Den tyske avis Nordbayern kalder Dar Salim for ”en karismatisk skurk, der minder om en blanding af Vin Diesel og Terminator, som spiser små børn til morgenmad”.

Fremkalder angst
I afsnittet, der hedder Brødre, spiller den irakisk-fødte skuespiller et overhoved i en udenlandsk gangsterfamilie, som ikke skyr nogen midler for at styre prostitution og narkomarkedet i Bremen.

Ifølge anmelderne er Dar Salims karakter ekstremt brutal og sender seriens to kriminalkommissærer på overarbejde.

”Så snart Dar Salim træder ind i billedet, mærker man den fare, der er forbundet med manden, og alene med sit ansigtsudtryk fremkalder han angst hos seeren,” skriver nyhedsmagasinet Stern.

Bild, der er Europas største avis, er enige med konkurrenterne og mener, at Dar Salim ”brillerer i rollen”. Avisen hæfter sig specielt ved, hvor autentisk og uhyggeligt afsnittet er, da Bremen netop er hårdt plaget af udenlandske kriminelle bander.

Det lyssky Tyskland
Siden 1970 er det blevet til snart 900 episoder af Gerningsstedet, og der produceres cirka 30 selvstændige afsnit om året.

Som i den danske pendant, Rejseholdet, følger man i serien et hold af politiefterforskere, der opklarer virkelighedstro sager.

Indblikket i den lyssky side af det tyske samfund har flere gange medvirket til, at Tatort – som den originalt hedder – har skabt debat i medierne.

Snart aktuel i Ridley Scott-film
Flere prominente navne, blandt andre Wolfgang Petersen, har igennem årene siddet i instruktørstolen på Gerningsstedet, inden turen gik til Hollywood.

Den tur har Dar Salim allerede taget. Han medvirkede i den første sæson af Game of Thrones, og senere i år er han aktuel i Ridley Scotts længe ventede episke storfilm Exodus.

Her spiller han en ægyptisk hærfører over for Christian Bale, der har hovedrollen som ingen ringere end Moses.

Se ARD's reklamespot for Brüder her:

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko