Nyhed
14. maj 2020 | 12:11 - Opdateret 17. maj 2020 | 14:48

Christoffer Boe kaster sig over virtual reality

Foto | Henrik Ohsten
Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau spiller hovedrollerne i Smagen af sult, som instruktør Christoffer Boe arbejder på at udvide med et virtual reality-værk.

Den populære filmskaber har fået støtte til at lave et virtual reality-værk i forbindelse med sit kommende kokkedrama Smagen af sult.

Af Nicki Bruun

Christoffer Boe har været godt omkring i filmbranchen. Hans spillefilmdebut Reconstruction vandt i 2003 en pris på Cannes-festivalens parallelkonkurrence Semaine de la Critique.

Siden instruerede han i en årrække flere smalle kunstfilm, før han i 2013 stod bag Spies & Glistrup, der trak 314.545 danskere i biografen.

Efterfølgende indløste hele 755.808 mennesker billet til hans Afdeling Q-film Journal 64, men siden skiftede han spor og lavede tv-serierne Kriger og Forhøret.

Christoffer Boe fik sidste år 12,8 millioner kroner i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut til et projekt med arbejdstitlen Skilt, som han sammen med Tobias Lindholm har skrevet manuskriptet til.

Filmen har i mellemtiden skiftet navn til Smagen af sult, og instruktøren viser i det aktuelle nummer af Ekko et billede fra optagelserne med hovedrolleindehaverne Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal, der spiller et ægtepar, som ejer en restaurant.

Her fortæller Christoffer Boe, at han ville lave en enkel film om mad og kærlighed, men at det var mere kompliceret end som så. Det skyldes måske også, at han har andre ambitioner.

I hvert fald har han i år modtaget 462.000 kroner i udviklingsstøtte fra Filminstituttet til et projekt, der hedder Smagen af sult VR. Det har øjensynligt noget at gøre med virtual reality, og det bekræfter instruktøren.

”Vi er ved at lave noget VR, men jeg vil ikke kalde det en VR-udgave af filmen. Det er tænkt som et selvstændigt værk forbundet med filmen. Men lad os se, hvor det ender – vi er i udvikling,” skriver Christoffer Boe til Filmmagasinet Ekko.

Mad og kærlighed
Forsøg med virtual reality er ret begrænset i Danmark, men de seneste år har teknologien fået mere plads på førende festivaler som Cannes og Venedig.

Det danske produktionsselskab Makropol – stiftet af Johan Knattrup Jensen og Mads Damsbo – laver virtual reality, blandt andet installationen Doom Room fra 2017 af den Ekko Shortlist Awards-vindende instruktør Jesper Dalgaard.

Makropol var i 2016 i Cannes for at fremvise teknikken og nogle af deres projekter for resten af filmverdenen. Og selskabet producerer sammen med Zentropa faktisk virtual reality-delen af Smagen af sult, der co-instrueres af David Adler.

Smagen af sult har været længe undervejs. Christoffer Boe og Tobias Lindholm fik første gang manuskriptstøtte i 2015, hvor projektet gik under titlen Lys & mørke.

Filmen følger stjernekokken Carsten (Nikolaj Coster-Waldau) og Maggi (Katrine Greis-Rosenthal), der som antropolog med speciale i måltider sammen med manden skaber gourmetoplevelser på deres restaurant PURI.

”Gennem mad og kærlighed knytter vi os til livet. Så hvad er mere oplagt end at se på et moderne par, der kæmper for kærligheden i jagten på den ultimative bekræftelse i restaurationsbranchen: en Michelin-stjerne,” sagde instruktøren i en pressemeddelelse, da filmen blev optaget i efteråret.

Smagen af sult har planlagt premiere i danske biografer den 21. januar 2021. Imens må tiden vise, hvad der kommer ud af Christoffer Boes eksperiment med virtual reality.

Kommentarer

Ekko #85

Christoffer Boe giver et statement om Smagen af sult i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem tre film på Blockbuster eller tilbud på biografbilletter.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko