Nyhed
10. juni 2018 | 13:36

Domino får premiere trods problemer

Foto | IM Global
I Domino spiller Nikolaj Coster-Waldau en politimand, der søger hævn, da hans partner bliver myrdet.

Dansk-produceret thriller med Nikolaj Coster-Waldau er sikret biografpremiere, siger distributøren. Brian De Palma satte forleden spørgsmålstegn ved, om filmen overhovedet ville komme ud.

Af Claus Christensen

Det gav genlyd, da den amerikanske mesterinstruktør Brian De Palma annoncerede, at han ville komme til København for at indspille en thriller med Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen som en københavnsk politimand, der vil hævne mordet på en kollega.

77-årige Brian De Palma har stået bag hovedværker som Carrie, Scarface og De uovervindelige, så det var et stort navn, som filmens danske hovedproducent, Schønne Film, havde fået på krogen. Også Nicolas Bro og Paprika Steen er på rollelisten.

Men efter optagelserne sluttede i august sidste år, løb Domino – som er filmens titel – tilsyneladende ind i problemer. B.T. skrev 14. oktober 2017, at flere danske filmfolk ikke havde fået deres løn.

Og forleden var Brian De Palma ude med en hård kritik af processen og filmens danske producent.

”Det var en frygtelig oplevelse. Filmen var underfinansieret, den var langt bagud, producenten holdt ikke op med at lyve over for os og betalte ikke visse af mine samarbejdspartnere. Jeg ved slet ikke, om filmen vil blive vist,” sagde Brian De Palma til den franske avis Le Parisien.

Holder penge tilbage
Ekko har henvendt sig til Michel Schønnemann fra Schønne Film, men han er ikke vendt tilbage.

Den danske distributør SF Studios vil dog gerne afkræfte, at filmens premiere skulle være i fare.

”Vi har ikke en bekræftet dato endnu, da hele efterårsprogrammet lige skal falde på plads. Men jeg kan bekræfte, at filmen får biografpremiere her til efteråret,” siger Camilla Baggesen, der er pr-chef i SF Studios.

Copenhagen Film Fund støtter Domino med to millioner kroner.

”Vi har givet den første del af støttebeløbet, men vi holder stadig omkring 5-600.000 kroner tilbage. De bliver udbetalt, når filmen er helt færdig,” siger Thomas Gammeltoft, der er direktør i Copenhagen Film Fund.

Umiskendeligt De Palma’sk
Thomas Gammeltoft har ikke hørt noget om, at premieren skulle være i fare. Men han bekræfter, at der har været problemer undervejs.

”Der har været nogle budgetmæssige problemer og mange komplikationer, men Michel Schønnemann prøver stadig og kæmper en kamp, som man nu gør.”

– Mangler der penge til at distribuere filmen?

”Filmen er først lige blevet mixet færdig, men vi sidder ikke inde i maskinrummet på sådan en film. Det er ikke vores ærinde. Men vi gør selvfølgelig, hvad vi kan, og vi har virkelig prøvet at hjælpe.”

– Har du selv set Domino?

”Ja, og jeg kan godt lide den. Brian De Palma er helt sin egen. Det er nogle skæve ting, han arbejder med. Og Domino er umiskendeligt ham.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko