Nyhed
27. okt. 2021 | 10:13 - Opdateret 28. okt. 2021 | 13:52

Dune får en fortsættelse

Foto | Warner Bros.
Stjerneskuddet Timothée Chalamet spiller i Dune hovedrollen som unge Paul Atreides, hvis rejse kun er begyndt i slutningen af filmen. Heldigvis kommer der en film mere til at fortsætte hans historie.

Denis Villeneuve har fået grønt lys til at fortsætte sit storladne sci-fi-brag, der om to år får eksklusiv premiere i biograferne.

Af Nicki Bruun

Herhjemme er sci-fi-braget Dune blevet vist i biograferne siden 16. september, mens amerikanerne måtte vente helt til sidste uge, før filmen fik premiere i USA.

I mellemtiden har der været megen snak om, hvorvidt Denis Villeneuves filmatisering af Frank Herberts klassiker får en fortsættelse. Som Ekkos anmelder noterede ved verdenspremieren i Venedig, er Dune nemlig en særdeles uafsluttet første del.

Instruktøren har endda tilladt sig at skrive ”Del 1” i åbningsteksterne.

Filmselskabet Warner Bros. har ventet til at se publikums reaktion på filmen i hjemlandet, men nu er det officielt, at der kommer en film mere om eventyret på planeten Arrakis.

Dune har fået en god åbning i amerikanske biografer, og herhjemme har over 200.000 mennesker indløst billet til filmen, skriver kino.dk. På verdensplan har filmen indtil videre indtjent, hvad der svarer til 1,66 milliarder kroner.

Eksklusiv biografpremiere
I USA har Dune fået simultan premiere i biograferne og på streamingtjenesten HBO Max, som i denne uge lancerede i Danmark.

Fra på mandag den 1. november kan filmen opleves hjemme i stuerne.

Ifølge branchemediet Deadline vil den kommende fortsættelse af Dune dog få eksklusiv biografpremiere. Det har vakt stor frustration hos blandt andre Denis Villeneuve, at Warner Bros. valgte at give alle selskabets film simultanpremiere på amerikansk HBO Max i 2021.

Reelt var der aldrig den store fare for, at instruktøren ikke fik lov til at lave sin fortsættelse. Men produktionsselskabet Legendary har angivelig forhandlet med Warner Bros. om vilkårene, og nu er der øjensynligt opstået forbrødring parterne imellem.

”Det har været min drøm at filmatisere Frank Herberts Dune, og jeg har fans, medvirkende, holdet, Legendary og Warner Bros. at takke for at støtte min drøm. Det her er kun begyndelsen,” udtaler Villeneuve ifølge amerikanske medier.

Anden del af Dune står til at få amerikansk biografpremiere den 20. oktober 2023 og vil formentlig – som vanligt – kunne ses dagen før i Danmark.

Trailer: Dune

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko