Nyhed
03. okt. 2020 | 16:18

James Bond-film bliver udsat igen

Foto | Adam Berry
Daniel Craig rækker tunge på Ekkos forside. Craig er den skuespiller, som har inkarneret James Bond i længst tid, og nu må han vente endnu længere på, at hans sidste omgang med agenten får premiere.

Stigningen i coronavirus får producenten til at udskyde No Time to Die, der er flyttet fra november til april 2021. Stort tema om agenten i nyt Ekko.

Af Claus Christensen

Daniel Craig alias James Bond rækker tunge på forsiden af det nye Ekko, der indeholder et 37 sider stort tema om verdens største filmserie.

Det kunne være en passende kommentar til nyheden om, at No Time to Die endnu engang er blevet udsat på grund af coronavirus. Bond skulle have reddet hele verden den 12. november, men den elegante helt vil først trække i arbejdstøjet i foråret 2021.

”Vi kan godt forstå, at forsinkelsen vil være en skuffelse for vores fans. Nu ser vi frem til vise No Time to Die næste år,” udtaler producerne Michael F Wilson og Barbara Broccoli ifølge branchebladet Variety.

Koster millioner af kroner
No Time to Die var den første store film, som i starten af marts blev rykket. Premieren den 2. april ændredes til november.

Det kostede millioner af kroner. Imidlertid satte man alt ind på en storslået premiere den 12. november, som længe så ud til at holde.

Men blot lidt over en måned før premieren – og én dag efter offentliggørelsen af Billie Eilish’ musikvideo til titelsangen – meddeler filmselskabet, at No Time to Die først kommer op på det store lærred i april 2021.

James Bond er et verdensomspændende brand, så selv om biografer i New York og Los Angeles stadig er lukket, var der håb om, at man ville holde fast i premieredatoen.

Coronavirus breder sig dog endnu engang i Europa, og med den kommende vinter in mente har producenten altså ikke ville løbe nogen risiko.

Amerikanske medier gætter på, at premieredatoen bliver den 2. april 2021, præcis ét år senere end den oprindeligt planlagte premiere. Herhjemme fortæller SF Studios, at man endnu ikke har en konkret, dansk premieredato.

Tæt på Daniel Craig
Det er særdeles dårligt nyt for danske biografer. De havde håbet, at James Bond sidst på året kunne trække end masse mennesker i biografen og dermed gøre en corona-rød bundlinje i årsregnskabet lidt mindre rød.

Men både biograferne og publikum må altså væbne sig med yderligere tålmodighed. Ventetiden kan passende fordrives med at læse Ekko, hvor vi tager Agent 007 under kærlig behandling.

Vi tegner med hjælp fra Bond-skuespilleren Jesper Christensen et portræt af den engelske stjerne Daniel Craig, der siden 2006 med fysik og sårbarhed har gjort Bond til et menneske af kød og blod.

Dencik om optagelserne
Temaet byder også på et interview med den danske skuespiller David Dencik, der spiller en vigtig rolle i filmen. Dencik fortæller indgående om de ekstravagante forhold under produktionen, ligesom han kommenterer udsættelsen af premieren.

”Det er en underlig ventesituation, men jeg læser en del manuskripter til andre projekter for tiden. No Time to Die er på vej ud af mit system,” siger David Dencik, der nu skal vente endnu på at kunne gå op ad den røde løber til verdenspremieren.

I temaet gør Ida Rud under overskriften ”Licens til at voldtage” op med James Bonds sexisme, mens Bo Tao Michaëlis går tilbage til fødslen i 1950’erne, hvor forfatteren Ian Fleming brugte sine egne laster til at skabe superspionen, der faktisk var tænkt som verdens kedeligste mand.

Ekkos redaktion rangerer de foregående 24 film fra bedst til værst og vurderer de mange spinoffs og parodier. Alt dette står at læse i Ekko #86, som kan købes her.

Billie Eillsh: No Time to Die

Kommentarer

James Bond-tema

Stort tema om James Bond i det nye nummer af Ekko.

Få to gratis biografbilletter, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko