Nyhed
30. mar. 2009 | 12:42

Ekko udgiver Martin de Thurah-dvd

Ekko har samlet ti kortfilm, musikvideoer og reklamefilm af stortalentet Martin de Thurah på dvd, der følger gratis med nyt nummer.

Af Claus Christensen

Da Ekko for et år siden sendte filmkritikeren Morten Piil ned i filmundergrunden for at finde talentet, den nye Lars von Trier, der kan sætte dansk film på verdenskortet, vendte han tilbage med ét navn:

Martin de Thurah.

”Går man efter stilistisk radikalitet,” skrev Morten Piil i Ekko, ”den sjældne evne til at sammensmelte det hverdagslige og det fantastiske, så er Martin de Thurah det mest løfterige navn.”

Kort tid efter blev Martin de Thurah udtaget til Cannes-festivalen med den 43 minutter lange Ung mand falder, og med ét var han talk of the town.

Den første spillefilm har vi stadig til gode, men nu har Ekko samlet ti små film, der giver mulighed for at opleve Martin de Thurahs magiske univers af søvngængeragtige børn, svævende parcelhuse og lydløse partikelstorme.

Anerkendte musikvideoer
Dvd’en byder på kortfilmene Ung mand falder og Vi der blev tilbage, der er henholdsvis en cinematografisk tour de force i en ung teenagedrengs fantasier og en dyster fremtidsvision om en flok unge, der er ladt alene tilbage i en spøgelsesagtig by.

Martin de Thurah er en internationalt anerkendt musikvideoinstruktør, og Ekko har udvalgt hans seks bedste musikvideoer: What Else Is There med norske Röyksopp, Flowers & Football Tops med skotske Glasvegas, Matchstick Girl med islandske Sigur Rós, Special med Mew og Human med Carpark North samt den spritnye When I Grow Up med svenske Fever Ray fra The Knife.

Desuden indeholder dvd’en en trailer for CPH:DOX og en reklamefilm for IKEA, der i sig selv er et lille kunstværk. Udgivelsen viser, at uanset om Martin de Thurah laver artfilm, musikvideoer eller reklamefilm, sætter han sit filmiske fingeraftryk.

Værkstedssamtale
Dvd’en følger gratis med det nye nummer af magasinet, der bakker udgivelsen op med en værkstedssamtale mellem Martin de Thurah og sparringspartneren Vinca Wiedemann. Her forklarer instruktøren, hvordan de poetiske visioner kan undgå at blive knust i det brutale filmmaskineri. 

I magasinet giver Röyksopp, Jonas Bjerre fra Mew og andre musikere, som Martin de Thurah har arbejdet sammen med, også deres bud på, hvad der gør ham til et af dansk films mest uforudselige unge talenter.

Ekko #45 er i landsdækkende kiosksalg inden påske, men kan allerede fra onsdag 1. april købes i udvalgte biografer og boghandlere i København.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko