Nyhed
15. aug. 2017 | 09:47

Fatal ulykke under Deadpool-optagelser

Foto | Joseph Lederer
Optagelserne til actionfilmen om den snaksaglige lejesoldat Deadpool er kommet ud for en tragisk ulykke.

En kvindelig stuntkører er afgået ved døden efter en ulykke under optagelserne til superheltefilmen Deadpool 2.

Af Frida Marquard

Fortsættelsen til den overraskende superheltesucces Deadpool fra 2016 er plaget af problemer og ulykker.

Først stod filmen med Ryan Reynolds i titelrollen uden instruktør, da Tim Miller i oktober sidste år valgte at forlade fortsættelsen og måtte erstattes i instruktørstolen af David Leitch.

I går mandag blev en af filmens kvindelige stuntkørere involveret i et fatalt motorcykeluheld under optagelserne i Vancouver, Canada. Det skriver branchemediet Deadline.com.

Stuntkøreren er Joi ”SJ” Harris, og det var hendes debut som stuntkører.

Harris er den første afroamerikanske kvinde, som har deltaget i et racerløb godkendt af American Motorcyclist Association. Hun har konkurreret professionelt siden 2014.

”I dag mistede vi på tragisk vis et medlem på holdet under optagelserne til Deadpool. Vi er alle sønderknuste og i chok … men vi er klar over, at det ikke kommer i nærheden af den sorg og ubeskrivelige smerte, som hendes familie oplever lige nu,” skriver Ryan Reynolds på sin Instagram-profil.

Mistede kontrollen
Ifølge øjenvidner mistede Harris kontrollen over sin motorcykel under optagelserne af en stuntsekvens og kørte igennem glasfacaden på Shaw Tower i centrum af Vancouver.

Da ulykken indtraf, kørte Harris uden hjelm, eftersom den karakter hun portrætterer i filmen, Domino spillet af Zazie Beetz, ikke bruger hjelm i scenen.

Harris havde ifølge en producer på settet trænet stuntet hele lørdagen og var velforberedt, da hendes scene skulle filmes mandag, skriver Deadline.

Årsagen til ulykken er stadig ukendt, men øjenvidner fortæller at de så hendes motorcykel accelerere uventet på et tidspunkt, hvor hun skulle havde bremset.

Optagelserne er blevet kritiseret for at inkludere nogle særdeles hårde arbejdsdage med op til seksten arbejdstimer. Styrtet undersøges ifølge Vancouver Police Department som en arbejdsulykke.

Optagelserne til Deadpool 2 er indstillet indtil videre, og det vides ikke, hvornår de vil begynde igen. Filmen er planlagt til at få amerikansk premiere 1. juni 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko