Foromtale
21. juni 2014 | 12:28

Fem sommerserier som du skal se

Foto | CBS
Oscar-vinderen Halle Berry går i fodsporene på stjerner som Matthew McConaughey, Glenn Close og Kevin Spacey, når hun senere på sommeren springer ud som tv-skuespiller i sc-fi-thrilleren Extant.

Vampyrer, tyranner, atombomber – og Halle Berry. Sommerens nye serier byder på high concepts og noget for enhver smag. Vi giver et overblik.

Af Kasper Sølvsten

Med Silicon Valley, Gomorrah, Fargo og Nic Pizzolattos mesterværk True Detective har 2014 allerede været et imponerende år, når det gælder nye tv-serier.

Fjerde sæson af Game of Thrones er netop sluttet med et brag, og tomrummet skal udfyldes. Halvvejs gennem året har vi imidlertid stadig masser af nye, interessante serier at se frem til. Og hvem ved – måske der gemmer sig flere godter imellem?

Her kigger vi på fem af de nye, lovende tv-serier, der har premiere i juni og juli.


Tyrant

Bassam ”Barry” Al Fayeed (Adam Rayner) er den yngste søn af diktatoren af det fiktive mellemøstlige land Baladi.

Efter tyve år i selvvalgt eksil i Los Angeles, hvor han arbejder som børnelæge, vender han tilbage til sit gamle hjemland for at deltage i sin nevøs bryllup.

Men Det Arabiske Forår bryder ud, og Barry, som har gjort alt, hvad han kan for at distancere sig fra sin familie og assimilere sig i USA, finder sig selv fanget i et storpolitisk spil.

Det er Gideon Raff, der står bag Tyrant. Han har tidligere lavet den israelske serie Prisoners of War, som Emmy-vinderen Homeland er baseret på.

Tyrant har premiere 24. juni på amerikanske FX.


The Leftovers

En dag forsvinder to procent af verdens befolkning sporløst fra Jordens overflade.

Dette er set-uppet i HBO-serien The Leftovers, hvor vi følger en række mennesker blandt de 80 procent, som skal forsøge at komme overens med deres tab og samtidig opklare, hvad der er sket: Hvorfor er deres kæreste forsvundet – og hvorfor er de selv ladt tilbage?

Justin Theroux (Mulholland Drive), Amy Brenneman (Judging Amy), Liv Tyler (Ringenes herre) og Christopher Eccleston (Doctor Who) har hovedrollerne.

Bag serien står den Oscar-nominerede manuskriptforfatter Tom Perrotta (Little Children) og Damon Lindelof, der sammen med J.J. Abrams skabte Lost.

The Leftovers bygger på Tom Perrottas roman af samme navn fra 2011.

Serien har premiere på HBO Nordic 30. juni.


Extant

Oscar-vinderen Halle Berry har hovedrollen i den Steven Spielberg-producerede Extant, der både er et familiedrama og en sci-fi-thriller.

Berry spiller en astronaut, der efter en tretten måneder lang solomission i det ydre rum vender tilbage til Jorden og finder ud af, at hun er gravid!

Hvem – eller hvad – der er far til hendes barn, ved hun ikke, men snart opdager hun, at hun er den afgørende brik i et spil, der kan ændre menneskehedens fremtid.

Extant foregår i en nær fremtid og behandler emner som kunstig intelligens, frygt for teknologi og spørgsmålet om, hvorvidt menneskelighed er noget, der er kan læres.

Extant har premiere på amerikanske CBS 9. juli.


The Strain

Den Oscar-vindende mexicanske instruktør Guillermo del Toro (Pans labyrint) står sammen med Chuck Hogan bag The Strain, der er baseret på de tos roman-trilogi af samme navn.

Serien begynder, da et fly lander i JFK-lufthavnen i New York og på vej mod gaten pludselig stopper med nedrullede gardiner og komplet radiostilhed.

Et team af epidemiloger med dr. Goodweather (Corey Stoll) tilkaldes, og det, de finder inde i flyet, er dybt chokerende: 200 lig og fire overlevende.

Inden længe er der blæst til krig mod vampyrer, der som parasitter tager ophold i mennesker. Og selve menneskehedens overlevelse er på spil!

The Strain har premiere på amerikanske FX 13. juli.


Manhattan

I 1942 besluttede den amerikanske regering sig for at bygge bomben, der skulle ende Anden Verdenskrig. Det tophemmelige projekt fik kodenavnet ”The Manhattan Project”.

Udviklingen af atombomben fandt sted i Los Alamos, New Mexico, som på det tidspunkt blev den hurtigst voksende by i Amerika, da titusindvis af videnskabsfolk strømmede dertil for at deltage i projektet.

Sammen med videnskabsmændene fulgte hustruer og børn. Men projektet var så hemmeligt, at ikke engang konerne måtte vide, hvad deres mænd lavede, når de gik på arbejde. Denne historiske forsker-by er udgangspunktet for WGN’s største serie-satsning til dato, Manhattan.

Serien er skrevet af Sam Shaw, som står bag HBO’s Masters of Sex. Emmy-vinderen Thomas Schlamme (The West Wing) instruerer.

På rollelisten finder vi John Benjamin Hickey (The Big C), Olivia Williams (Rushmore) og Rachel Brosnahan (House of Cards).

Manhattan har premiere på amerikanske WGN 27. juli.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko