Nyhed
21. apr. 2005 | 09:55

Fin modtagelse af Million Dollar Baby

Clint Eastwoods Oscar-vinder får premiere i dag torsdag. Læs stort portræt af instruktøren i EKKO #27.

Af Annemarie Hørsman

Gedigen, bevægende og velspillet, lyder det fra de danske anmeldere.

Mest begejstrede er Weekendavisen og Information, der ser Million Dollar Baby som én af Clint Eastwoods allerbedste. "En umådelig tilfredsstillende filmoplevelse", "grundig i sin miljøskildring" og "stoisk i sit grundlæggende livssyn", skriver Bo Green Jensen, mens Christian Monggaard priser filmen som et vedkommende karakterdrama, der "er en nydelse at overvære". 

Mere forbeholden er Politikens Bettina Heltberg, der kalder filmen "velinstrueret, præcis og minimal", men er noget mindre imponeret over bokse-temaet og dens "sentimentale" fighter-historie. Også Berlingske Tidendes Ebbe Iversen er forbeholden over for Oscar-belønningen som årets bedste film, men med fem ud af seks stjerner er der stadig plads til begejstring: Eastwood "ikke er bange for mørke og melankolske beretninger om tab, savn og forspildte muligheder" og yder et "både barsk og bevægende spil som den mentalt arrede Frankie Dunn".

Læs Christian Monggaards store portræt af Clint Eastwood i det seneste nummer af EKKO (#27, marts-april), der kan købes i de større byer over hele landet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko