Nyhed
13. maj 2020 | 12:45

Fortsættelse af Underverden i støbeskeen

Foto | Kasper Tuxen
I Underverden bevæger lægen Zaid (Dar Salim) sig på motorcykel ud i Københavns kriminelle miljø for at hævne sin brors død.

Fenar Ahmad har fået manuskriptstøtte fra Det Danske Filminstitut til en opfølger af instruktørens populære hævndrama.

Af Nicki Bruun

Underverden blev noget så sjældent som et dansk genrehit, da actionfilmen om blodig hævn fik premiere i 2017.

Anmelderne var begejstrede, og 173.000 danskere gik i biografen for at se filmen, hvor Dar Salim spiller en bedsteborgerlig læge, som ser rødt, da hans bror findes død.

Nu bliver der arbejdet på en opfølger af historien. Projektet med titlen Underverden II har fået 150.000 kroner i manuskriptstøtte af Det Danske Filminstitut under konsulent Lotte Svendsen, der uddeler støtte til projekter med fokus på børn og unge.

Fenar Ahmad skal instruere igen.

Han fik efter spillefilmdebuten Ækte vare fra 2014 et bredere gennembrud med Underverden. Sidstnævnte blev fuldt op af den stort anlagte filmatisering Valhalla, der blev en skuffelse med hårde anmeldelser og kun lidt over 50.000 solgte billetter.

På Filminstituttets hjemmeside over støttetildelinger kan man også læse, at Fenar Ahmad skriver manuskriptet sammen med sin faste samarbejdspartner Adam August.

Filmmagasinet Ekko har været i kontakt med Fenar Ahmad, som ikke har nogen kommentar til fortsættelsen af Underverden. Heller ikke Jacob Jarek fra produktionsselskabet Profile Pictures ønsker at udtale sig, fordi de stadig er tidligt i processen.

Et frisk pust
Fenar Ahmad er kendt som et frisk pust i den danske filmbranche. Instruktøren er ikke bange for store armbevægelser, når han kaster sig over et projekt, ligesom han ikke er bange for at gå i clinch med sine kritikere.

I et stort interview i Ekko #83 udtalte han dog, at han havde fundet fred i Valhalla.

”Da jeg lavede Ækte vare, fyrede jeg den af med musik og fester. Jeg blev hård af Underverden, som fyldte mig med hævn og mørke, og nu har Valhalla givet mig en spirituel ro,” udtalte instruktøren.

Det er værd at sige, at mange film hvert år får manuskriptstøtte af Det Danske Filminstitut, uden at der af den grund kommer en film ud af det. Derfor er det endnu for tidligt at sige med sikkerhed, at der kommer en fortsættelse af Underverden.

Normalt bliver der – hvis projektet kommer videre – efterfølgende givet udviklingsstøtte, for dernæst først i tredje omgang produktionsstøtte på et større millionbeløb.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko