Nekrolog
19. jan. 2022 | 17:08 - Opdateret 19. jan. 2022 | 17:47

Fransk filmstjerne død i skiulykke

Foto | Shayne Laverdière
”Filmen har et stort plus i Gaspard Ulliels stærkt indlevede præstation som den homoseksuelle Louis,” skrev Ekkos anmelder om Xavier Dolans Det er bare verdens ende.

Den populære skuespiller Gaspard Ulliel stod efter kunstnerisk succes foran et kommercielt gennembrud med Marvel-serie.

Af Nicki Bruun

En af fransk films mest populære skuespillere, Gaspard Ulliel, er omkommet onsdag efter en skiulykke i Alperne.

Det skriver nyhedsbureauet AFP. Han kolliderede tirsdag med en anden skiløber og fik en hjerneskade. Onsdag blev han erklæret død. 

Ulliel blev kun 37 år gammel, men efterlader sig en række mindeværdige roller.

Han er nok bedst kendt for sin præstation i Xavier Dolans Det er bare verdens ende, som Ekkos anmelder i 2017 gav fire stjerner i Ekkos spalter.

”Filmen har et stort plus i Gaspard Ulliels stærkt indlevede præstation som den homoseksuelle Louis,” skriver Morten Piil og fortsætter:

”Han ses ofte kun i reaktionsbilleder, men den hudløse desperation kommer indefra og virker i modsætning til Nathalie Bayes lidt for flagrende mor totalt uteatralsk.”

Internationalt gennembrud
Gaspard Ulliel blev både i hjemlandet og resten af verden kendt for sin præstation som modedesigneren Yves Saint Laurent i Bertrand Bonellos Saint Laurent fra 2014.

Han fik et hjemligt gennembrud i Jean-Pierre Jeunets En lang forlovelse fra 2004.

Skuespilleren stod netop nu foran et internationalt gennembrud med sin rolle i den kommende Marvel-serie Moon Knight. Her spiller Ulliel tyven Midnight Man over for de amerikanske stjerner Oscar Isaac og Ethan Hawke.

“Gaspard tilhører en ny generation af skuespillere, der var i gang med at skabe fremtidens franske filmkunst,” udtaler Cannes-festivalens direktør Thierry Frémaux ifølge branchebladet Variety og tilføjer:

”Han vidste, hvordan han skulle udvælge sine roller og skabe sig en karriere, der indfriede alle løfter. Han var lige så brillant som talentfuld.”

Det vides endnu ikke, hvordan Marvel vil reagere på nyheden om skuespillerens dødsfald i forhold til serien.

Gaspard Ulliel efterlader sig kæresten Gaelle Pietri og deres seksårige søn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko