Nyhed
13. nov. 2016 | 16:12

Gary Oldman forvandles til Churchill i ny film

Foto | Jack English
Ja, det er faktisk den britiske skuespiller Gary Oldman på billedet og ikke Churchill selv. Oldman spiller premierministeren i den kommende Darkest Hour.

Den britiske skuespiller har undergået en imponerende forvandling for at kunne spille premierministeren i den kommende Darkest Hour om Winston Churchill.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Det er ikke lige til at se, hvis man ikke ved det. Gary Oldman har nærmest forvandlet sig til uigenkendelighed i en kommende film om Winston Churchill.

Den britiske skuespiller skal gestalte den legendariske, britiske premiereminister Darkest Hour, der får premiere i slutningen af 2017.

Filmens titel refererer til Churchills berømte tale, hvori han omtaler perioden mellem Frankrigs fald i 1940 og nazisternes invasion af Sovjetunionen i 1941 under Anden Verdenskrig som ”the darkest hour”.

Filmen skal følge Churchill i tiden omkring starten på Anden Verdenskrig, hvor den karismatiske og veltalende brite netop var tiltrådt som premiereminister og var under stort politisk pres på grund af urolighederne i Europa.

Stærke kræfter
Gary Oldman blev i 2012 Oscar-nomineret for sin rolle i John Le Carré-filmatiseringen Dame, konge, es, spion og er desuden kendt for film som Leon, The Dark Knight og Det femte element.

Darkest Hour skal instrueres af engelske Joe Wright, der før har lavet Soning, Pan og Anna Karenina.

Manuskriptet skrives af Anthony McCarten, der også har skrevet Teorien om alting, for hvilken han blevet Oscar-nomineret for bedste manuskript. Og han har travlt for tiden, for han skriver også på en biopic om Queen-frontfiguren Freddie Mercury.

Foruden Gary Oldman skal Lily James fra Downton Abbey spille Churchills sekretær, mens Ben Mendelsohn fra Netflix’ Bloodline har rollen som kong Georg VI. Kristin Scott Thomas. John Hurt er også at finde på rollelisten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko