Nyhed
28. sep. 2015 | 13:50 - Opdateret 28. sep. 2015 | 16:08

Gaspar Noés Love til Danmark i 2D

Foto | Benoît Debie
Der bliver gået helt tæt på i Love, når Gaspar Noé skaber intimitet. ”Sådan er det jo, når man elsker én i det virkelige liv,” forklarer han til Ekko.

Den kontroversielle sexfilm får premiere 17. december, men måske ikke i det 3D-format, den er skabt i. Gaspar Noé giver eksklusivt interview i det aktuelle nummer af Ekko.

Af Claus Christensen

”Jeg kan slet ikke forestille mig at lave en film, der handler om to elskende, uden sex. Men sex er ikke sex, det er en kærlighedsakt.”

Sådan siger den både berømte og berygtede franske instruktør, Gaspar Noé, i et eksklusivt interview i det aktuelle nummer af Ekko.

Vi har mødt i Paris mødt Noé, der i 2002 blev verdenskendt for den chokerende brutale Irréversible, som fortæller sin historie baglæns og byder på en over ti minutter lang, anal voldtægtsscene.

Berømt trekantsscene
Anledningen til interviewet er Gaspar Noés nye film Love, der havde verdenspremiere under stort presseopbud på Cannes-festivalen i maj.

Filmen handler om en ung amerikansk filmstuderende, der i Paris forelsker sig i den kunststuderende Electra. Sammen kaster de sig ud i stoffer, sexklubber, utroskab og alt, hvad den franske hovedstad har at byde på af fristelser.

Love er fyldt med utilslørede sexscener, som ikke er porno, men meget sanseligt kødelige – ligesom i Adèles liv – kapitel 1 & 2. En trekantsscene i filmen er allerede blevet berømt.

Det har været uvist, om Love ville få dansk biografpremiere, men nu kan vi med glæde fortælle, at distributøren United International Pictures har besluttet sig for at give filmen premiere 17. december.

3D-effekt skaber intimitet
Desværre meddeler importøren Mis. Label, at filmen herhjemme sandsynligvis kun vil blive vist i 2D, selv om Gaspar Noé har tænkt og produceret filmen i 3D!

”Jeg kan godt lide det teatralske i at se en 3D-film, hvor du tager briller på og træder ind i en anden virkelighed. Det føles, som om der er en tunnel mellem dig og lærredet. Det er mere intimt,” forklarer Gaspar Noé i Ekko.

Han afslører, at det var Alfonso Cuaróns syvdobbelte Oscar-vinder Gravity, der gav ham lyst til at filme i 3D.

”De første 30 minutter af den film er brillante. Det er en cinematografisk rutsjebane. Jeg har villet bruge teknikken på en måde, hvor det giver ny mening,” siger Noé, der med stor humor har skabt det første artfilmiske cumshot i 3D, hvor en klat sæd kommer ud af lærredet og flyver direkte mod publikum.

Mest personlige film
Gaspar Noés forrige film, Enter the Void, var også et visuelt eksperiment, hvor hele filmen er set gennem en afdød narkohandlers svævende sjæl.

I Love, der umiddelbart virker som Noés mest personlige film, har han eksperimenteret med at skabe en særlig nærhed mellem skuespillerne. 

”Jeg ville have helt tætte nærbilleder. Sådan er det jo, når man elsker én i det virkelige liv. Du kigger ikke ned, du ser på det ansigt, der er foran dig,” forklarer Noé og tilføjer:

”Der er så mange film, der taler til hjernen, men sanselige film er sjældne.”

Hovedrollerne spilles af franske Karl Glusman og Aomi Mayock, mens pæredanske Klara Kristin spiller den sidste vinkel i trekanten.

Trailer: Love

Kommentarer

Gaspar Noé

Født 1963 i Buenos Aires, Argentina.

Betragtes som en af de mest original og visuelle instruktører i europæisk film.

Flyttede som tolvårig til Paris med sine forældre.

Studerede filosofi og senere film på l’École nationale supérieure Louis-Lumière.

Internationalt gennembrud med den brutale Irréversible i 2002.

Filmografi

Love, 2015

Enter the Void, 2010

Irréversible, 2002

I Stand Alone, 1999

© Filmmagasinet Ekko