Nyhed
07. maj 2018 | 23:50

Filmfotograf dør efter slag fra giraf

Foto | CallaCrew
Det fik dødelige konsekvenser for filmfotografen Carlos Carvalho, da han under optagelser kom for tæt på et af savannens vilde dyr.

Den sydafrikanske filmfotograf Carlos Carvalho er afgået ved døden efter at være endt i karambolage med giraf under filmoptagelser.

Af Frida Marquard

At arbejde med vilde dyr kan være en farlig affære. Fra løverne i Noel Marshalls Roar til Steve Irwin, der blev forgiftet af en pilerokke under optagelserne af naturserien Ocean's Deadliest, har det altid været forbundet med en vis risiko at filme dyr i deres naturlige element.

Carlos Carvalho, en 47-årig sydafrikansk filmfotograf, afgik onsdag den 2. maj ved døden efter at være blevet slået i hovedet af en giraf, skriver avisen The Washington Post.

Ulykken fandt sted på Glen Afric Country Lodge, en naturfarm fyrre kilometer uden for Sydafrikas hovedstad Johannesburg.

Carlos Carvalho var i gang med at optage scener til den tyske tv-film Premium Nanny 2, da han kom for tæt på en af farmens giraffer.

Carlos Carvalho vandt i 2003 en pris ved reklamebranchens Cannes-festival for børnehjælpelinjen Childline. I 2014 vandt han prisen for bedste fotografering i det sydafrikanske drama The Forgotten Kingdom ved African Movie Academy Awards.

Et dødeligt slag
Drikus Van Der Merwe, der var kollega til den afdøde, fortæller, at giraffen virkede nysgerrig på filmholdets tilstedeværelse. Det fik Carlos Carvalho til at bevæge sig så tæt på, at han kunne optage nærbilleder af giraffen.

”Det formodes, at filmfotografen på egen foranledning besluttede sig for at optage uplanlagte videooptagelser af giraffen. Derved ignorerede filmfotografen alle sikkerhedsbriefings og sikkerhedsprotokoller og bevægede sig for tæt på giraffen, der slog ud med hovedet, som giraffer har for vane at gøre,” skriver Glen Afric Country Lodge i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Filmfotografen blev ramt og slået omkuld. Beklageligvis viste slaget sig at være dødeligt.”

Giraffens navn er Gerald. Glen Afric Country Lodge forklarer, at hændelsen ikke giver dem grund til at aflive ham.

”Gerald var uden skyld i hændelsen og vil ikke blive aflivet,” fortæller en repræsentant for Glen Afric Country Lodge. ”Han gjorde ikke noget forkert. Jeg opfatter ham ikke som et farligt dyr.”

Carlos Carvalho efterlader sig to børn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko