Nyhed
02. jan. 2015 | 09:56

Glæd dig til Ekkos næste nummer

Foto | HFPA
Benedict Cumberbatch, der her ses med Ekko, er aktuel i The Imitation Game om den engelske matematiker, der knækkede tyskernes kodesystem under Anden Verdenskrig.

De næste måneder er spækket med gode premierefilm, og du kan læse interviews og features om de bedste i Ekkos næste nummer, som udkommer i slutningen af januar.

Af Freya Bjørnlund

2014 var et sprudlende film-år, og det har sat sit præg på vores lange liste over årets bedste titler.

Men 2015 kommer ikke til at stå tilbage for forløberen, og året skydes i gang med et væld af imødesete film. For at sikre læsestof om alt det bedste fra det nye år har vi valgt at rykke det næste nummer af Ekko, #67, til slutningen af januar.

Der er store Oscar-favoritter i vente såsom Benedict Cumberbatch-flagskibet The Imitation Game, Stephen Hawking-portrættet The Theory of Everything, det autentiske drama Foxcatcher og comeback med Michael Keaton i Birdman, som er den mest roste film fra den mexicanske auteur Alejandro Gonzáles Iñárritu i nogle år.

Lidt længere fremme i kalenderen får vi også den canadiske vidunderknægt og Cannes-darling Xavier Dolans Mommy, mens den svenske mesterinstruktør Roy Andersson er tilbage med en vanligt ekstravagant film og tilhørende titel, En due sad på en gren og funderede over tilværelsen.

Herhjemme er der udsigt til oprejsning efter et sløjt, forgangent år i dansk film. Når manuskriptkongen Anders Thomas Jensen med sjældne mellemrum instruerer, er forventningerne altid i top. Og mon ikke Mænd og høns kan levere de sorte vittigheder og tørre tæsk, som vi har sukket efter?

Der er dansk fantasy for gamle og unge med Skammmerens datter og musikalsk nostalgi til minde om Eik Skaløe i Steppeulven.

Læs om det hele og meget andet i Ekko #67, som er på gaden i slutningen af januar og kan bestilles her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko