Nyhed
27. feb. 2015 | 10:39

Harrison Ford vender tilbage til Blade Runner

Foto | Stephen Vaughan
Når Blade Runner vender tilbage, bliver det en noget mere gråhåret Harrison Ford, som skal svinge den intergalaktiske rumpistol i kampen mod klonerne.

Den 72-årige skuespiller skal igen indtage rollen som Rick Deckard i fortsættelsen af Ridley Scotts sci-fi-klassiker fra 1982.

Af Nicki Bruun

Klassikerne fra dengang, Ridley Scott lavede rigtigt gode film, får ikke lov til at ældes i fred. Mens det for nylig blev bekræftet, at Neill Blomkamp skal instruere den kommende Alien, er det nu kommet frem, at også Blade Runner får en fortsættelse med ingen ringere end Harrison Ford på rollelisten.

Det skriver flere amerikanske medier.

Ford skal genoplive sin mere end 30 år gamle rolle som Blade Runner’en Rick Deckard, hvis arbejde er at udrydde kloner. Efterfølgeren kommer til at foregå flere årtier efter handlingen i originalen, og det er nok meget godt, da Ford efterhånden har rundet 72 år.

Da projektet først blev nævnt offentligt, var der snak om, at Ridley Scott selv skulle instruere. Han nøjes dog med at være på som producer, hvilket giver plads til yngre kræfter.

Her bliver der peget på Denis Villeneuve, der i 2013 lavede Prisoners med Jake Gyllenhaal og Hugh Jackman, og som i år kommer med Sicario, der har Benicio Del Toro og Emily Blunt i hovedrollerne.

Det er ikke kun Ridley Scott, der vil være genganger på det nye projekt. Manuskriptet til fortsættelsen er skrevet af Hampton Fancher, der adapterede den oprindelige historie fra Philip K. Dicks Drømmer androider om elektriske får sammen med David Peoples.

Fancher skriver denne gang manuskriptet med Michael Green på baggrund af en idé af Ridley Scott og ham selv. Filmen er sat til at begynde optagelserne i sommeren 2016.

Vil du se eller gense Ridley Scotts definitive version af originalen, er der repremiere på Blade Runner: Final Cut i Nordisk Films Biografer fra den 7. maj. 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko