Ugens streaming
02. feb. 2018 | 17:14

Ugens anbefaling: Herligt korte tv-serier

Foto | Giles Keyte
Utallige timers seriekigning er en stor fornøjelse for mange, men kan også resultere i øjne som hos manden fra Black Mirror.

Binge-watching og lange serier stjæler din nattesøvn. Med denne uges streaming-anbefalinger har vi udvalgt en række gode serier i kort format, der ikke tager al din tid.

Af Mikkel Krebs Behnke

Serier er ofte lange og kræver din opmærksomhed i mange timer.

En del af serieformens styrke ligger i muligheden for at fortælle en historie grundigt over lang tid og mange sæsoner. Men det er ikke alle serier, der kræver et maraton foran tv-skærmen.

Der findes flere mini- og antologiserier, der dyrker den afsluttede historie i en enkelt sæson eller endda afsnit. Her trækkes historien ikke i langdrag, men alligevel får man bedre mulighed for at fordybe sig og komme tættere på karaktererne end i spillefilm.

Vi anbefaler i denne uge fem serier, der har korte formater. De er bestemt er værd at tjekke ud på trods af deres kortere længde.

Channel Zero: No End House

Ekkos anmelder var i sin tid begejstret for første sæson af antologiserien Channel Zero, der har undertitlen Candle Cove. De seks afsnit af 45 minutters varighed byder på visuelt dragende og intenst foruroligende monstrøsiteter. Men hver sæson præsenterer sin egen, selvstændige skrækhistorie.

Nu kan den næste ses på C More.

I sæson to, der bærer undertitlen No End House, følger vi fire venner, Deres liv udvikler sig til et levende mareridt, efter de har besøgt et sært hus med seks forskellige rum, hvor det ene er mere skræmmende end det andet.

Kan streames på C More.

 

The End of the F****** World

The End of the F****** World er med sine otte afsnit af omkring tyve minutters varighed et glimrende alternativ til de lange serier.

Historien er baseret på Charles S. Forsmans grafiske roman af samme navn. Det er et mørkt komedie-drama om to utilpassede teenagere, der beslutter sig for at tage på et roadtrip. Pigen, Alyssa, tror de skal finde hendes far, men drengen, James, har helt andre planer med turen – han planlægger nemlig at slå hende ihjel. Serien er med sin sorte humor enormt velskrevet underholdning.

Kan streames på Netflix.

 

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Forfatteren Phillip K. Dick kendes nok bedst for Drømmer androider om elektriske får?, som han i 1982 lod Ridley Scott filmatisere under navnet Blade Runner. Også Steven Spielberg har lavet en af Dicks romaner til en film, nemlig Minority Report.

Electric Dreams er en antologi med historier skrevet af Phillip K. Dick. De forskellige universer er unikke fra afsnit til afsnit, men centralt for dem alle er undersøgelsen af den menneskelige tilstand.

Kan streames på Viaplay.

 

Black Mirror

Black Mirror er nok den antologiserie, der har opnået størst opmærksomhed i løbet af de foreløbigt fire sæsoner. Den britiske tv-serie er skabt af Charlie Brooker og fokuserer på det moderne samfund og den nye teknologis indflydelse på vores liv.

Nogle af historierne er bedre end andre, og der er intet i vejen ved at nøjes med debedste afsnit i hver sæson. Men bundniveauet er så højt, at man bør unde sig selv at se det hele.

Kan streames på Netflix.

 

Mosaic

Instruktøren Steven Soderbergh debuterede med Sex, løgn og video, som han vandt Guldpalmen for på Cannes-festivalen i 1989. Siden har 55-årige Soderbergh instrueret en række film som Traffic, Oceans-trilogien, Solaris, The Good German og Magic Mike.

Nu ligger hans nye miniserie Mosaic klar til streaming. Thrillerserien udspiller sig over seks afsnit og følger en succesfuld børneforfatter og illustrator, Olivia, Hendes landlige idealisme bliver svær at opretholde, da en bølge af løgne, bedrag, korruption og mord skyller ind over hende.

Kan streames på HBO Nordic.

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på kortere tv-serier.

© Filmmagasinet Ekko