Ugens streaming
02. nov. 2018 | 18:27

Hiphop-biopics du ik’ må overse!

Foto | Jaimie Trueblood
I Straight Outta Compton er selveste FBI på nakken af den kontroversielle rapgruppe N.W.A, da de nægter at udelade sangen Fuck tha Police i deres koncerter.

Man behøver ikke at hedde Mozart for at have en filmværdig livshistorie. Det beviser de fem musikalske biopics, vi anbefaler i denne uges streaming.

Af Astrid Gjørup

Musikbranchens farverige personligheder lægger ofte ansigt til biografiske film. Og i denne uge er endnu et musik-ikon genopstået på det store lærred, nemlig Queen-forsangeren Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody.

Vi har glædet os hele året, og derfor henleder vi opmærksomheden til fem skæve biopics om hiphoppere, der alle fortjener at blive set og – ikke mindst – hørt.

Filmene giver alle et spændende indblik i R&B og hiphopmusikkens konkurrenceprægede miljø, som mange nok forbinder med stereotypen om den socialt belastede afroamerikanske befolkning.

Heldigvis emmer filmene af håb og drømme om en bedre fremtid og selvfølgelig spændende historier om, hvad der har givet inspiration til de sange, vi synger med på i badet.

Så varm op til Bohemian Rhapsody og se de fem film fra denne uges streaming.

CrazySexyCool: The TLC Story

På med hoops og buffalo sneaks! 90’erne er tilbage, når ”T-Boz”, ”Left Eye” og ”Chili” står på scenen igen i Charles Stone III’s biopic. 

Filmen tager sin begyndelse op til R&B-gruppens store musikalske gennembrud og følger dem frem til Lisa ”Left Eye” Lopes pludselige død i 2002. Ved siden af deres stigende popularitet må TLC-pigerne kæmpe med en grisk musikbranche, der konstant forsøger at udnytte den populære pigegruppe.

Evan Ross (Diana Ross’ søn), R&B-sangeren Ne-Yo og rapperen Lil Mama er bare nogle af de kendte navne, som har været en del af filmens tilblivelse.

Streames på iTunes.

 

 

Straight Outta Compton

Rap-gruppen N.W.A’s to tidligere medlemmer, Ice Cube og Dr. Dre, er medproducenter på filmen om deres tidligere år: Straight Outta Compton.

N.W.A’s tredje og sidste medlem, Eazy-E, døde af aids i 1995.

I 1986 begynder rap-gruppen N.W.A at gøre sig bemærket med deres respektløse og kontroversielle rap-tekster. Snart er selveste FBI på nakken af den rebelske tremandsgruppe, da de nægter at udelade sangen Fuck tha Police i deres optrædener.

Er der nogle, som synes, at O’Shea Jackson Jr. ligner Ice Cube gebommerligt godt? Det er der en god grund til. O’Shea Jackson Jr. er nemlig søn af den legendariske rapper.

Streames på Amazon Prime.Notorious

I Notorious forsøger den unge Christopher Wallace at tjene penge ved at sælge stoffer i Brooklyns lyssky kvarter. En dag vinder han en rap-konkurrence, og drømmen om at blive den næste Dr. Dre begynder langsomt at røre på sig. Snart får produceren Puff (virkelighedens P. Diddy) øjnene op for den unge rapper, hvilket bliver starten på karrieren for The Notorious B.I.G. 

George Tillmans Notorious giver et spændende indblik i konflikten mellem øst- og vestkysten, der prægede hiphop-miljøet i 90’ernes USA. Konflikten eskalerede for alvor, da B.I.G blev beskyldt for at være involveret i mordet på den konkurrerende rapper 2Pac, som blev skudt og dræbt på åben gade i 1996.

B.I.G blev selv myrdet, da han blev ramt af skud fra en ukendt person i forbipasserende bil i 1997.

Streames på SF Anytime.All Eyez on Me

Benny Booms All Eyez on Me havde premiere i 2017 og har blandt andet Demetrius Shipp Jr. og Kat Graham på rollelisten.

All Eyez on Me følger den unge skuespiller og rapper 2Pac’s kaotiske liv, som bød på voldtægtsanklager, politivold, fængsel og et attentat, hvor han blev skudt fem gange af ukendte gerningsmænd – og overlevede. 

I fængslet hører Tupac sangen Who Shot Ya af The Notorious B.I.G, og det sætter for alvor skub i East Coast-West Coast-konflikterne.

Det blev en kæmpe mediebegivenhed, da 25-årige Tupac blev dræbt i et attentat i 1996. Han er en af de bedst sælgende musikere i hiphoppens historie. 

Streames på C More.

 

8 Mile

Der skal kæmpes for respekt i hiphoppens verden, når man er en hvid arbejderklassedreng fra den forkerte ende af Detroit.

Den unge metalarbejder Jimmy ”B-Rabbit” Smith Jr. er fanget i en grå tilværelse med en alkoholiseret mor og tvivlsomme venner. Samtidig kæmper han med nerverne, hver gang han står med chancen for at vise sit værd i rap battles på den lokale klub.

Men da han møder den aspirerende model Alex, begynder han langsomt at se anderledes på tilværelsen. Det er rapperen Eminem, som i Curtis Hansons drama fra 2002 spiller hovedrollen som den generte Jimmy.

Selv om 8 Mile har ligheder med hovedrolleindehaverens eget liv, så har Eminem udtalt, at filmen ikke skal ses som en autentisk gengivelse. Filmens soundtrack Lose Yourself vandt en Oscar for bedste sang i 2002.

Streames på Blockbuster.


Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på hiphop-biopics.

© Filmmagasinet Ekko