Nyhed
10. dec. 2012 | 13:16

Hitler med kønsbehåring vækker opsigt

Foto | Walter Moers
Føreren skal tale til masserne, men har glemt en lille detalje, nemlig at iføre sig bukser, i Walter Moers’ kommende animationsfilm Adolf – Der Film.

Tyske Walter Moers’ planlagte Hitler-satire skal finansieres via filmhistoriens største crowdfunding.

Af Daniel Pilgaard

En animeret Hitler nøgen på toilettet i sin bunker, mens han rapper, at han aldrig overgiver sig.

Siden Adolf – Ich Hock’ in meinem Bonker blev uploadet på Youtube i 2006, har over 22 millioner mennesker set videoen.

Videoen er skabt af den tyske tegner Walter Moers og udspringer af hans tegneserie, Nazisvinet Adolf.

Nu huserer Moers’ Hitler igen på internettet i form af en fire minutters teaser, der viser Førerens ædlere dele med kønsbehåring, som matcher overskægget.Fans må til pungen
Teaseren er en reklame for en planlagt animationsspillefilm, Adolf – der Film, som Walters Moers og David Groenewold, filmproducenten bag Bølgen, arbejder på.

Plottet forbliver en hemmelighed, men skaberne afslører på projektets hjemmeside Adolfonline.com, at Hitler blandt andet bliver narkoman og buddhist, mens han bomber Hiroshima og hænger ud med Moder Teresa og rumvæsner.

På ironisk vis betegner Walter Moers filmen som ”Toy Story – bare med nazister”. Den skal finansieres via crowdfunding, hvor det så er op til fans at donere en skilling til filmens tilblivelse.

Efter en måned har hjemmesiden indsamlet 186.000 danske kroner ud af de i alt planlagte 60 millioner kroner.

Politisk vrede
Hensigten med det svimlende beløb er at lave den kontroversielle film med fuld kreativ frihed uden statslig involvering. Men teaseren er blevet støttet med 520.000 kroner af den statslige filmfond FFA, og det har bragt sindene i kog.

”Nok har vi kunstnerisk ytringsfrihed, men jeg tvivler på, at det er i nationens interesse at finansiere en så smagløs film med offentlige midler,” siger Burkhard Müller-Sönksen fra det liberale parti FDP til avisen Bild.

David Groenewold svarer igen på kritikken og siger:

”At gøre grin med Hitler er også en del af måden, vi bearbejder de forbrydelser, naziregimet begik.”

Nazister fra månen
Trange tider i filmbranchen har gjort crowdfunding, hvor brugerne bidrager med donationer, til et regulært redskab for at finansiere film.

Den finske Iron Sky blev også delvist finansieret via crowdfunding. Filmen fortæller den groteske historie om nazister, der efter at have holdt sig skjult på månen siden krigen vender tilbage til Jorden i 2018 med onde hensigter.

Iron Sky opnåede 7,5 millioner kroner via crowdfunding. Det lyder derfor næsten utopisk, at Hitler – der Film skal nå sit ambitiøse mål. I fald det lykkes, vil det da også være ny rekord for crowdfunding.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko