Nyhed
18. feb. 2016 | 11:36

Hjælp Leonardo DiCaprio med at få en Oscar!

Foto | The Line Animation
8-bit versioner af Leonardo DiCaprio og Eddie Redmayne løber om kap op ad den røde løber i jagten på Oscar-statuetten i platformspillet Leo’s Red Carpet Rampage.

Nyt platformspil gør grin med Oscar-uddelingen, når en 8-bit version af Leonardo DiCaprio undviger fotojournalister og samler BAFTA-priser i jagten på sin længe ventede Oscar-statuette.

Af Lasse Cordsen

Den kritikerroste skuespiller Leonardo DiCaprio er gang på gang blevet overset af akademiet trods en lang karriere med adskillige Oscar-værdige roller. 

Han har spillet alt fra retarderet dreng i Hva' så, Gilbert Grape? og til flypioneren Howard Hughes i The Aviator. Nu ligger han igen lunt i svinget med sin tour de force-præstation som den hævntørstige stifinder Hugo Glass i The Revenant.

Op til Oscar-showet, der finder sted 28. februar, har animationskollektivet The Line lavet et morsomt platformspil, hvor brugeren kan sørge for, at DiCaprio får sin Oscar. 

Jagten efter Oscar
Leo’s Red Carpet Rampage virker umiddelbart som en passende titel i forhold til spillets handling.

I det webbaserede 8-bit spil skal man styre DiCaprio op ad den røde løber, hvor det gælder om at indsamle så mange BAFTA- og Golden Globe-priser som muligt, mens man undviger sensationshungrende fotojournalister.

Undervejs skal man blandt andet løbe om kap med Eddie Redmayne, undgå Lady Gaga og isbjerget fra Titanic i jagten på den glimtende statuette, der hele tiden hænger foran DiCaprio ligesom den berømte gulerod foran æslet.

Oscar-kritik
Spillet er en munter kommentar til skuespillerens mangel på Oscar-hæder. Men den tager også stilling til den seneste mangfoldighedsdebat i Hollywood, der blev antændt af den hvide dominans i dette års Oscar-nomineringer.

I en af spillets delmissioner lyder opgaven: ”Find en nomineret, der er sort,” og det viser sig naturligvis at være umuligt.

Mener du, at Leonardo DiCaprio for længe er blevet overset, eller er du bare ude efter et billigt grin på Oscars regning – så prøv spillet her.

Trailer: Leo’s Red Carpet Rampage

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko