oscar 2021
26. apr. 2021 | 13:10

”Som 83-årig forventede jeg ikke at vinde”

Foto | Sean Gleason
Godt oppe i årene leverer Anthony Hopkins en stærk præstation som demensramt mand i The Father, som skuespilleren ikke havde forventet at vinde en Oscar for.

Anthony Hopkins glimrede ved sit fravær, da han fik Oscar-prisen for bedste mandlige hovedrolle. Nu forklarer han, hvorfor han ikke var til stede.

Af Claus Christensen

Det blev mildt sagt ikke en Oscar-fest, der sparkede liv i filmbranchen efter et års corona-nedlukninger.

Stemningen kom aldrig rigtigt op at køre i Los Angeles’ Union Station, og slutningen blev et decideret antiklimaks.

Af uvisse årsager havde Akademiet valgt at uddele prisen for bedste mandlige skuespiller til sidst frem for at afslutte med hovedprisen for bedste film, hvilket ellers er kutyme.

Alle ventede, at den populære skuespiller Chadwick Boseman, der døde i 2020 blot 43 år gammel, ville modtage prisen posthum for sin præstation i Ma Rainey’s Black Bottom.

Men i stedet stod der ”Anthony Hopkins”, da skuespilleren Joaquin Phoenix åbnede kuverten.

Og endnu større blev overraskelsen, da den walisiske skuespiller hverken viste sig i salen eller på et videolink. Joaquin Phoenix sagde, at han accepterede prisen på vegne af Hopkins, og derpå sluttede showet meget pludseligt.

Alt for tidligt
Her til morgen har Anthony Hopkins ifølge branchebladet Variety lagt en video på sin Instagram-konto, hvor han forklarer, hvad der gik galt.

”Her er jeg i mit hjemland, Wales, og som 83-årig forventede jeg ikke at vinde denne pris. Det gjorde virkelig ikke. Jeg er meget taknemmelig over for Akademiet,” siger skuespilleren.

Anthony Hopkins vinder for sin præstation i The Father, hvor han spiller en ældre mand, som kæmper med demens.

Det er skuespillerens anden Oscar. Han vandt for 29 år siden for rollen som kannibalen Hannibal Lecter i Ondskabens øjne.

Anthony Hopkins benytter sin video på at hylde Chadwick Boseman, som Hopkins åbenbart også var overbevist om ville vinde.

”Jeg ønsker at hylde Chadwick Boseman, som er blevet taget fra os alt for tidligt. Jeg forventede det virkelig ikke, så jeg føler mig meget privilegeret og beæret. Tak.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko