Nyhed
15. nov. 2016 | 09:31

Hvornår flytter I så?

Foto | Jessica Miglio
Lena Dunham fra tv-serien Girls er en af mange kendisser, som truede med at forlade USA, hvis Donald Trump vandt valget. Nu begynder folk at spørge, hvornår hun smutter til Canada.

Et væld af amerikanske skuespillere bedyrede, at de ville flytte fra USA, hvis Donald Trump vandt præsidentvalget.

Af Simon Johansen

Ikke alle amerikanere var lige tilfreds med resultatet af præsidentvalget i sidste uge. Store dele af befolkningen var så chokeret over udsigten til fire år med Trump som præsident, at de undersøgte muligheden for at flytte fra landet.

Det kom i særdeleshed til udtryk ved, at den canadiske immigrations-hjemmeside brød sammen på grund af mange besøg.

Om der blandt de utilfredse vælgere på immigrationssiden var en række personligheder fra filmbranchen, vides ikke. Men før valget lovede en del skuespillere og kunstnere i Hollywood, at de ville flytte fra de forenede stater, hvis Trump blev præsident.

Bordet fanger
”Jeg ved, at en masse mennesker har truet med forlade landet, men jeg vil virkelig gøre det. Jeg kender et skønt sted i Vancouver, og jeg kan sagtens arbejde derfra,” lovede Girls-skaberen Lena Dunham tidligere på året.

Og nu fanger bordet altså, mener en skare af folk på Twitter.

”Hvornår flyver du så?” er der én, der lunefuldt spørger.

En anden Twitter-bruger joker med, at Canada i sandhed er det amerikanske valgs største taber, eftersom Dunham nu flytter derop.

”Jeg flytter til Sydafrika”
Også skuespilleren Bryan Cranston fra Breaking Bad har svoret, at han ville rykke teltpælene op og flytte til Vancouver, hvis Trump triumferede.

”Jeg vil helt sikkert flytte. Det er ikke virkeligt for mig, at det vil ske (at Trump vinder, red.). Jeg håber ved Gud, at det ikke vil ske,” lød det fra Bryan Cranston.

En Trump-sejr ville også få indflydelse på Amy Schumers karriere, forsikrede skuespilleren i løbet af valgkampen.

”Jeg vil være nødt til at lære spansk, fordi jeg flytter til Spanien eller sådan noget,” sagde hun.

Samuel L. Jackson havde heller ikke lyst til at blive i landet, hvis Trump kom ind i Det Hvide Hus. Det nævnte han over for talkshowværten Jimmy Kimmel i en vending, som ikke tåler oversættelse.

”If the motherfucker becomes president, I’m moving my black ass to South Africa,” fortalte skuespilleren.

Miley Cyrus trækker i land
Spørgsmålet er selvfølgelig, om boligspekulanterne vil sætte handling bag ordene.

En af de skuespillere, der allerede nu trækker i land, er Miley Cyrus, som ellers havde bedyret, at hun ville flytte. Og det var ellers ikke noget, hun ”bare sagde”, forsikrede Cyrus.

Nu fortæller hun dog i en video på Twitter, at hun ”accepterer Trump som præsident”.

Ikke med et ord nævnte hun flytteplanerne, ligesom der heller ikke er noget nyt om, hvor de andre af de nævnte skuespillere vil bo, nu hvor Trump flytter ind i Det Hvide Hus.

Video: The Simpsons’ Trump-forudsigelse

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko