Nyhed
09. maj 2011 | 18:40

Ikonisk talkshow-duo forlader DR2

Mads Brügger og Mikael Bertelsen er blevet ansat som kanalchefer på Berlingske Medias nye Radio 24syv.
Af Jesper Bo Petersen

En æra er slut på DR2. I dag blev det nemlig offentliggjort, at Mads Brügger og Mikael Bertelsen stopper på tv-kanalen.

Med programmer som det sene talkshow Den 11. time, dokumentarserien Quatraro Mysteriet og senest Læsegruppen Sundholm har de to innovative hoveder i den grad været med til at tegne DR2’s skæve og skarpe profil.

Nu er makkerparret imidlertid blevet hvervet til den fælles tjans som kanalchefer på Berlingske Medias nye radiosatsning Radio 24syv. Her vil de få ansvaret for den del af programfladen, der ikke har med nyheder og aktualitet at gøre.

”Jeg er utrolig stolt over, at vi kan præsentere to så erfarne og prisbelønnede programfolk, som radioens kommende kanalchefer. Mikael Bertelsen og Mads Brügger er indbegrebet af eftertanke, dybde, originalitet, humor og uforudsigelighed,” udtaler radioens direktør Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.

Den flæbende filminstruktør

Udover at være hyppige gæster i Filmmagasinet Ekkos spalter er de begge opflasket på DR, hvor de startede som radiomedarbejdere og sammen toppede med Den 11. time, der med prominente gæster som Mikhail Gorbatjov og David Lynch nærmest allerede er blevet en kultklassiker.

Det var også her, man over to afsnit kunne opleve den Cannes-aktuelle instruktør Nicolas Winding Refn krænge sjæl og tårer ud for rullende kameraer.

Mikael Bertelsen brød igennem med Bertelsen — DR2’s talkshow, der var en regulær genopfindelse af talkshowet på dansk tv. Kult og nærmest et DR2-licenseret brand blev Bertelsen for alvor med det kontrafaktiske og satiriske nyhedsprogram De uaktuelle nyheder, mens Mads Brügger især har gjort sig bemærket som grænsesøgende dokumentar-instruktør.

Sundance-vinder

I Danes for Bush infiltrerede han de mest hardcore republikanske vælgerorganisationer i USA under dække af at være neokonservativ dansker. Og sidste år vandt han verdensdokumentar-prisen på Sundance-festivalen for filmudgaven af DR 2-serien Det røde kapel.

Der er ingen tvivl om, at det er en mindre triumf for den nye delvist public service-finansierede radiokanal, at de nu har fået Brügger og Bertelsen på ledelsesholdet. Jørgen Ramskov lægger da heller ikke skjul på sin begejstring:

”Med dem i spidsen skulle der være en vis garanti for at Radio 24syv kommer til at leve op til kravene om at levere nytænkende radio af høj kvalitet.”

Radio 24syv går i luften 1. november.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko