Nyhed
29. aug. 2019 | 19:57

Instruktør vil ikke forbindes med dansk serie

Foto | Anders Rye Skjoldjensen
I forbindelse med filmatiseringen af Gud taler ud tog Ekko i #76 med Henrik Ruben Genz til Jylland for at besøge bogens forfatter Jens Blendstrup.

Henrik Ruben Genz har bedt om at få fjernet sit navn fra TV 2’s store krimisatsning DNA, hvor han ellers har instrueret de første fire afsnit.

Af Claus Nygaard Petersen og Frederik Hoff

Ambitionerne og gåpåmodet var højt, da den første pressemeddelelse om tv-serien DNA blev sendt ud i slutningen af februar.

Det blev meddelt, at Henrik Ruben Genz var instruktør på samtlige otte afsnit på samme måde, som Christoffer Boe var det på Kriger.

”Historien drives frem af et fænomenalt godt fortalt kriminal-plot. Et gedigent mysterium om forsvundne børn, mulige kidnappere, mistænksomme sammenfald og fordækte huller i det lovpriste DNA-register, som tilsammen skaber en elementær spænding”, sagde den 59-årige instruktør, som er kendt for Frygtelig lykkelig og Gud taler ud.

Men noget er tilsyneladende gået galt under tilblivelsen af DNA, der har premiere på TV 2 den 9. september.

Kreativ splid
På dagens pressemøde for serien var Henrik Ruben Genz ikke til stede, og hans navn figurerede heller ikke på det pressemateriale, de indbudte journalister fik.

Ifølge producer Trin Hjortkjær Thomsen er forklaringen, at instruktøren har trukket sig og ikke ønsker sit navn forbundet med serien.

Genz har instrueret de første fire afsnit, mens Kasper Gaardsøe har instrueret de sidste fire. Det første afsnit, som blev vist ved dagens pressekonference, var uden instruktørkreditering.

”Henrik Ruben Genz har været involveret, men grundet kreative uoverensstemmelser har han frabedt sig at stå på den endelige serie. Det er selvfølgelig beklageligt, men det er ikke noget, jeg har lyst til at gå nærmere ind i,” sagde Trin Hjortkjær Thomsen.

Genz har tidligere arbejdet sammen med DNA’s forfatter, Torleif Hoppe, på DR-serien Forbrydelsen.

Ekko har forsøgt at få en kommentar fra Henrik Ruben Genz, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Forleden blev det meddelt, at han for tredje gang skal filmatisere en bog af Erling Jepsen. Erna i krig skildrer en mor, der i forklædning tager med sin mentalt tilbagestående søn i krig under Første Verdenskrig.

Teaser: DNA

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko