Cannes 2021
09. juli 2021 | 18:22

Instruktør og stjerner afviser pressen

Foto | 20th Century Studios
Tilda Swinton er bare en blandt en lang række kendte skuespillere, der medvirker i den nyeste film af Wes Anderson.

Wes Anderson og hans mange stjerner med Tilda Swinton og Bill Murray i spidsen vil slet ikke møde pressen i Cannes, skriver det amerikanske brancheblad Variety.

Af Claus Christensen

Wes Andersons The French Dispatch er ikke bare en af de mest ventede film i årets hovedkonkurrence på Cannes-festivalen.

En drømmebesætning med stjerner som Tilda Swinton, Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Owen Wilson, Benicio del Toro, Elisabeth Moss, Bill Murray og Willem Dafoe gør også filmen til den mest eftertragtede for festivalens journalister.

Ekko er et af de mange medier, der bejler til interviews på filmen, som er et højdepunkt i et år med færre stjerner end vanligt.

Men nu beretter verdens førende brancheblad Variety overraskende, at instruktøren og hans stjerner overhovedet ikke vil give interviews på festivalen.

For alle film i hovedkonkurrencen er der en officiel pressekonference, men The French Dispatch har på mystisk vis ikke været programsat. De fleste regnede med, at der var tale om praktiske omstændigheder, som lige skulle på plads. Men fra kilder på festivalen erfarer Variety, at grunden er, at der slet ikke bliver en pressekonference.

Årsagen er uvis, lyder det fra Variety, der dog spekulerer i, at det kan skyldes problemer med at rejse til Frankrig for nogle af de involverede.

Variety noterer, at fraværet af interviews er paradoksalt, fordi filmen handler om en gruppe amerikanske journalister på en forpost i netop Frankrig.

The French Dispatch har verdenspremiere på mandag i Cannes, hvor den er blandt favoritterne til at vinde Guldpalmen.

Trailer: The French Dispatch

Kommentarer

Claus Christensen

Filmmagasinet Ekkos chefredaktør dækker for fjortende gang Cannes-festivalen.

Ser samtlige film i hovedkonkurrencen og vurderer dem i Ekkos stjernebarometer.

Går på opdagelse efter perler i sidekonkurrencen Un Certain Regard og parallelkonkurrencerne Director’s Fortnight og Critics’ Week.

Årets festival løber fra 6. til 17. juli.

© Filmmagasinet Ekko