Nyhed
02. maj 2014 | 18:24

Internetgigant optrapper seriekrigen

Foto | Warner Bros.

Instruktøren Paul Feig (Brudepiger og Freaks and Geeks) skal sætte Yahoo på landkortet som serieproducent.

Yahoo tager nu konkurrencen op med Netflix, HBO, Amazon og de andre streaming-tjenester og tv-stationer, der laver deres egne serier.

Af Kasper Sølvsten

Siden kabelstationen HBO omkring årtusindeskiftet revolutionerede tv-serien med blandt andet The Sopranos og The Wire, har den amerikanske underholdningsindustri ligget i et veritabelt kapløb om at have de største og de bedste drama- og komedieserier.

Nu har internet-giganten Yahoo besluttet sig for at optrappe konflikten ved at træde ind på det i forvejen proppede marked og begynde at producere egne serier.

Yahoo er i Danmark mest kendt som søgemaskine, men Yahoo er også et nyhedssite og et yderst velbesøgt sportsfællesskab. I flere år har man desuden kunnet se for eksempel dokumentarer, reality-shows og Yahoo News med stjerne-rapporteren Katie Couric på streamingsitet og app’en Yahoo Screen.

Nu udvider Yahoo Screen udbuddet med i første omgang to serier, nemlig komedierne Other Space og Sin City Saints. Serierne får premiere i begyndelsen af 2015.

Afdankede rumeventyrere
Other Space
foregår i det 22. århundrede og handler om en gruppe afdankede rumeventyrere, der tilfældigvis støder på et parallelt univers, som er langt mere spændende og utroligt end vores.

Indtil videre har Yahoo bestilt otte episoder af 30 minutters varighed. Ligesom på for eksempel Netflix udgives alle episoder på en gang.

Bag Other Space står Paul Feig, som for femten år siden skabte den vidunderlige ungdomsserie Freaks and Geeks. Serien blev aflyst efter bare en enkel sæson, men den formåede alligevel at kickstartede karrieren for blandt andre James Franco, Seth Rogen og Jason Segel.

Siden Freaks and Geeks i 1999 har Paul Feig instrueret filmhittet Brudepiger og adskillige afsnit af serier som Arrested Development, The Office og Nurse Jackie.

Engle i syndens by
Den anden serie, Sin City Saints, laves af et andet etableret navn inden for amerikansk tv. Det er Mike Tollin, som har stået bag Smallville og One Tree Hill, begge vist på dansk tv.

Sin City Saints handler om en it-milliardær, der køber et elendigt Major League-basketballhold, som holder til i syndens by, Las Vegas. Ligesom Other Space frigives der i første omgang otte episoder af serien.

Yahoos indtog på markedet er blot det seneste eksempel på, hvordan mediegiganterne til stadighed forsøger at bejle til serieseerne og deres kostbare tid.

Tv-stationer som AMC (Mad Men, Breaking Bad), FX (The Shield, Justified) og Showtime (Dexter, Californication) har for længst taget seriekampen op med HBO, og i de senere år har især Netflix’ indtog skabt røre.

Amazon viser HBO-serier
I 2006 lancerede Amazon – verdens største onlinebutik – sin streaming-tjeneste, men først sidste år begyndte Amazon at lave egenproducerede serier som for eksempel Alpha Dog.

Amazon og HBO offentliggjorde i øvrigt i forrige uge, at de netop har indgået en aftale om, at brugere af Amazon Instant Video, som streaming-tjenesten hedder, fremover vil kunne se en lang række af HBO’s mest populære serier.

Man kan som Amazon-abonnent fremover se blandt andre The Sopranos, The Wire og Six Feet Under. Dermed ser Amazon ud til efterhånden at kunne blive en reel konkurrent til Netflix på verdensplan.

Netflix dominerer i Danmark
Streaming-tjenester som Amazon Instant Video, Hulu og nu Yahoo Screen har dog indtil videre ikke fået foden indenfor på det danske marked.

Her har Netflix med sit filmudbud og ikke mindst sine egenproducerede kvalitetsserier som House of Cards, Orange is the New Black og Arrested Development sat sig tungt på markedet.

Som en rapport fra DR Medieforskning tidligere på året slog fast, havde sytten procent af de danske husstande i 2013 abonnement på Netflix. På andenpladsen kom Viaplay, der fandtes i hvert 25. hjem. Kun én procent af de danske husstande havde i 2013 HBO Nordic.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko