Nyhed
08. feb. 2017 | 09:55

Jack Nicholson som Toni Erdmann

Foto | Patrick Orth
Peter Simonischek og Sandra Hüller spiller far og datter i den tyske Min far Toni Erdmann, men nu er der en amerikansk udgave af det dysfunktionelle forhold under opsejling.

Den tyske Oscar-favorit Min far Toni Erdmann står til at blive lavet i en amerikansk version med Jack Nicholson og Kristen Wiig i hovedrollerne.

Af Nicki Bruun

Min far Toni Erdmann er favorit til at vinde prisen for bedste ikke-engelsksprogede film, når Oscar-uddelingen finder sted den 26. februar.

Men går det som planlagt, vil den sjove og rørende fortælling i fremtiden også gøre sig gældende i kategorien for bedste amerikanske film.

Ifølge branchebladet Variety skulle produktionsselskabet Paramount Pictures nemlig have sikret sig rettighederne til et amerikansk remake. Og ikke nok med det: Jack Nicholson og Kristen Wiig skulle også være klar til hovedrollerne som far og datter.

Paramount har ikke kommenteret historien, men Variety skriver også, at blandt andre komikeren Will Ferrell, Adam McKay, der har instrueret The Big Short, skal producere den amerikanske version sammen med Maren Ade, som stod bag den tyske original.

Et lille comeback
Min far Toni Erdmann
var den store kritiker-darling på Cannes-festivalen sidste år, og mange anmeldere var fortørnede over, at den ikke fik nogen priser med hjem.

Komedien om en far, der gennem practical jokes forsøger at genskabe en kontakt til sin hårdtarbejdende datter, har også gået sin sejrsgang i Danmark, hvor filmen til bragende anmeldelser har solgt over 100.000 billetter.

Og øjensynligt har den også fans i Hollywood.

Variety skriver nemlig, at det var 79-årige Jack Nicholson, der forelskede sig i filmen og selv gik til Paramount med idéen om at lave en genindspilning.

Den tredobbelte Oscar-vinder har ikke medvirket i en film siden James L. Brooks’ ret forglemmelige Alt hvad du har fra 2010. Hans sidste store rolle må vel siges at være i Martin Scorseses The Departed fra 2006.

Men nu ser han altså ud til at være på vej ud af semi-pensionen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko