Nyhed
18. juli 2019 | 12:03 - Opdateret 19. juli 2019 | 09:12

Japansk animationsselskab er blevet angrebet

Foto | Kyoto News
Røgen står ud af Kyoto Animations kontor, hvor en mand skal have sat ild til bygningen, mens han råbte ”dø!”, oplyser internationale nyhedsmedier.

33 mennesker blev dræbt, da en mand satte ild til Kyoto Animations kontorbygning i Japan.

Af Claus Christensen

Et anerkendt japansk animationsselskab i bydelen Uji i det sydlige Kyoto er blevet udsat for et alvorligt attentat.

Flere internationale medier meddeler, at en 41-årig mand skal have hældt en væske ud i Kyoto Animations kontorbygning og bagefter tændt ild til den.

Vidner har hørt en høj eksplosion fra første sal af bygningen, der er på tre etager.

70 mennesker var i bygningen, da den blev sat i brand. 33 mennesker døde – tyve kvinder, tolv mænd og én, hvis køn endnu ikke er blevet klarlagt. Endnu flere er såret. Den angivelige attentatmand menes at være blandt de sårede og er blevet anholdt af politiet, oplyser internationale medier.

Det er endnu ikke blevet oplyst, hvem brandstifteren er, eller hvad der er hans motiv.

Statsminister fordømmer
Kyoto Animation blev etableret i 1981 og er ledet af Hideaki Hatta. Selskabet er anerkendt for at lave animationsfilm og -serier af høj kvalitet. Blandt titlerne kan nænves The Melancholy of Haruhi Suzumiya, K-On! og Violent Evergarden.

Ifølge Wikipedia satser man bevidst på kvalitet frem for kvantitet. Således går selskabet efter at betale medarbejdere en fast løn frem for at benytte freelancere, der betales per indstilling.

Terrorangreb og massedrab er sjældne i Japan. I 2001 kostede en brandstiftelse i Tokyos Kabukicho-distrikt 44 mennesker livet. Og i 1995 foretog den ekstremistiske sekt Aum Shinrikyo et giftgasangreb i Tokyos undergrundsbane. Tolv mennesker blev dræbt og over 1.000 såret.

Japans statsminister har fordømt dagens angreb på Kyoto Animation.

”I dag har der været en anstiftelse af en mordbrand i Kyoto. Der er mange ofre. Jeg er målløs. Jeg beder for dem, der er gået bort,” udtaler Sinzo Abe på Twitter.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko