Nyhed
30. apr. 2021 | 10:03

Jonas Risvig på provinseventyr

Foto | Kasper Krupsdahl
27-årige Jonas Risvig blev skræmt fra at søge ind på Den Danske Filmskole, men han er nu i gang med en lovende filmkarriere takket være sin særlige evne for at skildre det sensible ungdomsliv.

Ekko Shortlist-vinderen er efter succes med ungdomsserierne Centrum og Grænser klar til at skildre provinsens unge i ny serie. Se traileren!

Af Nicki Bruun

Jonas Risvig vandt i 2019 Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards for kortfilmen Ingen siger farvel, men alle forsvinder

Siden gennembruddet har den unge filmskaber for alvor slået sit navn fast i den danske filmbranche med populære ungdomsserier som Centrum og Grænser

Nu er Risvig klar med et nyt projekt, der af instruktøren beskrives som en ungdomsserie, der ikke gør grin med livet i provinsen. 

Den hedder Nylon og foregår i Silkeborg, hvor Jonas Risvig voksede op. Han har brugt sin barndoms gade til en skildring af nutidigt ungdomsliv. 

”Endelig kommer serien, som de unge i provinsen har ventet på. Marker, scootere og energidrikke er udskiftet med storslåede solnedgange, gymnasieeufori og masser af mystik,” udtaler instruktøren. 

Se traileren til Nylon nederst i artiklen. 

Dedikeret drømmende unge
Jonas Risvig fortalte i sit første interview med Filmmagasinet Ekko, at han var blevet skræmt fra at søge ind på Den Danske Filmskole. 

Ifølge en leder på Filmskolen havde Risvig med sin fredelige barndom i provinsen ikke oplevet nok dramatisk i sit liv til at lave spændende fiktion. 

Det stoppede dog ikke den dygtige og ambitiøse filmskaber, som ved egen kraft er blevet et navn og håber, at Nylon kan være med til at inspirere unge i hele Danmark. 

”Serien er dedikeret til alle de drømmende unge, som er lige så meget en del af den danske ungdomskultur, som mine kommende børn bliver i København,” udtaler Jonas Risvig. 

Nylon får premiere på TV 2 Østjyllands YouTube-kanal søndag den 2. maj kl. 20.00. Herefter kommer der nye afsnit hver onsdag og søndag.

Trailer: Nylon

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko