Nyhed
05. aug. 2012 | 23:51

Klovn flopper i USA

Foto | Nordisk Film
Klovn

Danskerne elskede Frank Hvam og Casper Christensens pinligheder, men de amerikanske tilskuere er langt mere lunkne.

Af Jacob Ludvigsen

Som man kunne læse i de danske medier i sidste uge, høstede Frank Hvam og Casper Christensens Klovn store roser fra de amerikanske anmeldere, da den fik premiere i USA.

”Vanvittig morsom,” skrev New York Post, mens The New Yorker kaldte Casper og Frank ”det perfekte match” i en ovenud positiv anmeldelse.

Det har dog ikke gjort det store indtryk på det amerikanske biografpublikum. Filmen åbnede i tre arthouse-biografer forrige weekend og indspillede beskedne 17.900 dollars over de første tre dage (Susanne Biers Hævnen indspillede næsten det dobbelte i fire biografer over samme periode).

Siden er Klown, som filmen hedder på amerikansk, blevet sat op i tretten biografer yderligere, men lige lidt har det hjulpet. I anden weekend har filmen kun indtjent 11.800 dollars, og det er et fald på 40 procent på trods af mangedoblingen i biografer.

Der er således temmelig langt op til de mest sete danskproducerede film i USA nogensinde: Lone Scherfigs dogmefilm Italiensk for begyndere indspillede 4,5, Gabriel Axels Babettes Gæstebud 4,4 og Lars von Triers Dancer in the Dark 4,2 millioner dollars.

Klovn, der herhjemme blev en af de mest sete danske film nogensinde med 855.000 solgte billetter, kan dog stadig nå at få et amerikansk gennembrud. Instruktøren bag komediehittet The Hangover, Todd Phillips, vil nemlig efter sigende lave et remake af historien om de to uheldige helte.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko