Nyhed
24. jan. 2024 | 16:42

Kolonihave-originaler udtaget til Tvprisen

Foto | Kompagniet

Fjolle og de andre beboere i kolonihaveforeningen Jørgen Berthelsens Minde tog seerne med storm, da reportageserien Balladen om kolonihaven udkom i juli 2023. 

Balladen om kolonihaven ligner en favorit, mens DR’s kontroversielle Forfulgt af politiet? er blevet fravalgt, når Producentforeningen hylder årets bedste tv-produktioner.

Af Frederik Hoff

USA har Primetime Emmy Awards, Danmark har Tvprisen.

Producentforeningen fejrer landets bedste tv til et stort prisshow, og man har i år valgt at skære antallet af priser ned fra 25 til seksten for at kunne holde en kortere prisuddeling med større fokus på vinderne.

Ikke overraskende fører DR med 47 nomineringer, mens TV 2 lægger sig i slipstrømmen med 36, og Viaplay følger efter med ti.

Bagerst i feltet har vi Discovery+ med fem nomineringer og Netflix, der kun er nomineret til én pris.

Tvprisen finder sine nominerede blandt de programmer og serier, der er blevet udgivet mellem 1. november 2022 og 31. oktober 2023. Det forklarer, hvorfor Nyrup – Signes far, som har taget seerne med storm, ikke er blandt de hædrede.

Til gengæld glimrer DR’s kontroversielle dokumentar Forfulgt af poltiet? ved sit fravær.

DR indstillede selv programmet om en families konflikt med ordensmagten til den prestigefulde journalistpris Cavling. Men siden premieren i oktober er der haglet kritik ned over udsendelsen – senest i Ekko #95 med afsløringen af en kunstig lydeffekt i en central overvågningsoptagelse.

Narkokrig og morderisk præst
Tvprisens jury består af 112 medlemmer i seksten stramt opdelte og meget specifikke fagkategorier, der blandt andet skelner mellem reportageserie, underholdning, factual entertainment og reality.

Det er heldigt, for ellers kunne TV 2’s Balladen om kolonihaven nemt tænkes at rende med halvdelen af aftenens priser!

Den utroligt populære og anmelderroste reportage fra en kolonihaveforening i Nordjylland er nomineret til bedste reportageserie, men også til den særlige pris ”årets nyskabelse”, der ikke skelner mellem genrer, men kun vurderer originalitet.

Andre dobbeltnominerede er realityprogrammet Slædepatruljen, den karakterdrevne serie Nissen flytter altid med og børneprogrammet Karlas fantalastiske klasse.

I kategorien bedste dokumentar findes Bjergene af Ekko Shorlist Award-vinderen Christian Einshøj sammen med DR’s krigsudsendelse Bedraget i Helmand.

Imens skal den Dennis Khadems risikable reportage fra Columbias mareridtsagtige kokainindustri Rathsack og narkokrigen konkurrere med blandt andre mordfortællingen Præsten fra helvede i kategorien bedste crime.

Nominering til orgasmesatire
Halvanden måned før Tvprisen afholdes Robert-uddelingen, der også uddeler priser til tv-serier, men de to juryer er ikke enige om alt.

I kategorien for lange fiktionsserier er de to prisuddelinger rørende enige om anden sæson af Carmen Curlers, Dansegarderoben, Huset og Sygeplejersken.

Dog har Tvprisen fundet plads til TV 2’s Oxen og Viaplays Den som dræber – fanget af mørket i stedet for Nikolaj Lie Kaas’ branchekomedie Agent, som er blevet Robert-nomineret.

I kategorien kort fiktion går kun to nomineringer igen, nemlig orgasmesatiren Killjoy og ungdomsserien En af drengene.

Modsat Robert har Tvprisen nemlig valgt at nominere anden sæson af Hooligan, sæson 4 af Minkavlerke og Jonas Risvigs ungdomsserie Salsa.

Prisfesten finder sted den 15. marts i DR Koncerthuset.

Se alle de nominerede!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko