Nyhed
16. sep. 2021 | 18:40 - Opdateret 27. sep. 2021 | 14:54

Kontroversiel instruktør fængslet for vold

Foto | uoplyst
Konflikten mellem en instruktør og en forfatter blev i dag kraftigt eskaleret, da politiet anholdte instruktøren og sigtede ham for voldtægt.

Dansk filminstruktør er blevet varetægtsfængslet i tretten dage og beskyldes for voldtægt af en kendt forfatter, som han laver en dokumentarfilm om.

Af Claus Christensen

En dansk filminstruktør blev i morges kl. 7.31 anholdt af politiet og sigtet for vold og voldtægt mod en kvindelig forfatter.

Overgrebene skulle være sket i København og på den spanske ø Tenerife fra sommeren 2018 til sommeren 2019.

”Han er blevet sigtet for at have begået adskillige voldtægter, hvor kvinden blandt andet er blevet revet i håret, mens hun sagde ’nej’ og ’lad være’,” skriver Ekstra Bladet og fortsætter:

”Han har ifølge sigtelsen også slået hende gentagne gange med knyttet og flad hånd, sparket hende i ryggen og underlivet og spyttet hende i ansigtet.”

Der er nedlagt navneforbud i sagen, men den sigtede filminstruktør har via sin advokat, Kåre Pihlmann, protesteret mod navneforbuddet. Han argumenterer for, at sagen bør foregår for åbne døre.

Tvivlsom sandhedsværdi
Instruktøren er kendt i offentligheden, ikke mindst i Filmmagasinet Ekkos spalter. Han har lavet flere spillefilm, men har i de senere år været involveret i en række kontroversielle sager – fra meget dramatiske hændelser, hvis sandhedsværdi er tvivlsom, til et løbsk filmprojekt, der tangerer bedrageri.

Frihedsbrevet har trodset navneforbuddet og afsløret identiteten på offeret. Efterfølgende har mediet undskyldt og fjernet navnet.

Instruktøren er i midten af 40’erne og ifølge Ekstra Bladet ved ankomsten til grundlovsforhøret bar en sort læderjakke og sorte, stramme bukser.

Han nægter sig skyldig.

Den forurettede forfatter er også meget kendt i medierne. Hun og den sigtede mand har været involveret i et dokumentarfilmprojekt. Ifølge forsvarsadvokaten er baggrunden for anmeldelsen, at kvinden vil stoppe filmprojektet, som angiveligt vil fremstille kvinden på en kompromitterende måde.

Filminstruktørens søster var til stede i dommervagten. Hun er en markant fortaler for kvinders rettigheder og har stillet sig på #MeToo-ofrenes side. Men hun er ikke tvivl om, at hendes bror er uskyldig.

”Jeg er sikker på, at han er uskyldig. Jeg er slet ikke i tvivl,” siger hun.

Sigtelsen opretholdes
Politiet har i morges også ransaget adressen, hvor instruktørens producent – der ligeledes er kendt i offentligheden – bor.

Producenten fortæller, at politiet har undersøgt hans computer for at finde bevismateriale. Også producenten er overbevist om, at instruktøren er uskyldig.

”Jeg sætter hele min troværdighed og mine 22 år som offentlig person på spil: Det her er fuldstændigt grundløse anklager,” siger han til B.T.

Alligevel har dommeren i Københavns Byret besluttet, at instruktøren skal varetægtsfængslets i tretten dage. Sigtelsen er opretholdt, men dommeren finder ikke, at der er tale om en begrundet mistanke om voldtægt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko