Nyhed
08. feb. 2013 | 12:48

Levring og Mads Mikkelsen laver western

Foto | Zentropa
Teaser-plakaten til Kristian Levrings The Salvation trækker med sit brunlige, krøllede papir-agtige look klare paralleller til HBO's western-serie Deadwood.

Nybygger-dramaet The Salvation er en hyldest til den klassiske western og inspireret af de nordiske sagaer.

Af Niels Petersen

Tarantino har netop haft premiere på sin sydstats-western Django Unchained, og nu er dogme-instruktøren Kristian Levring og Danmarks pt. største internationale filmstjerne Mads Mikkelsen gået sammen for at lave en dansk variant af den velkendte genre.

Filmen hedder The Salvation og fortæller om den danske emigrant John (Mikkelsen), der har arbejdet hårdt i mange år for at kunne hente sin familie til Amerika. Men da de endelig ankommer til det forjættede land, bliver de udsat for en forfærdelig forbrydelse. I sorg og afmagt dræber John gerningsmanden.

Drabet nedkalder lokalsamfundets vrede, og han bliver udstødt. John må nu forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger, så der igen kan skabes fred i den lille by.

Samarbejdet med Anders Thomas Jensen
Manuskriptet har Kristian Levring skrevet sammen med Anders Thomas Jensen, som han også arbejdede sammen med på sin dogmefilm The King is Alive (2000) og den psykologiske thriller Den du frygter (2008). Desuden har Levring instrueret dramaet The Intended, som blev optaget i Borneos jungle.

55-årige Levring var en af de fire oprindelige dogme-brødre. Sideløbende med spillefilmene har han en succesrig karriere som reklameinstruktør med base i London.

Western-genren er ikke et ubeskrevet blad i dansk film. Der blev produceret en del danske westerns i den tidlige stumfilmperiode, men ellers er genren bedst kendt herhjemme i form af de såkaldte kartoffel-westerns, hvor Farum agerede stand-in for det vilde vesten, og Dirch Passer var en af Præriens Skrappe Drenge (1970).

Kom Zentropa til undsætning
Med et budget på 70 millioner kroner er The Salvation en langt mere storstilet produktion, der med et internationalt cast og location-optagelser i Sydafrika sigter på at skabe en episk western-stemning.

Filmen er produceret af Zentropa, som Kristian Levring i 2011 kom til undsætning, da han købte for flere millioner kroner aktier i det kriseramte produktionsselskab.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko