Nyhed
05. juni 2012 | 09:55

Mads Mikkelsen spiller Hannibal Lecter

Foto | Uoplyst
Mads Mikkelsen

Den danske stjerne skal spille titelrollen i NBC’s kommende tv-serie Hannibal, der følger den sultne psykiater, før hans hemmelighed kommer for en dag.

Af Jacob Ludvigsen

For blot halvanden uge siden gik Mads Mikkelsens navn verden rundt, da han vandt prisen som bedste skuespiller i Cannes for sin rolle i Thomas Vinterbergs Jagten.

Om det er denne hædersbevisning, der har banet vejen for den danske stjerneskuespillers nye Hollywood-job, er uvist.

Men i hvert fald står Mads Mikkelsen nu over for at skulle indtage en opsigtsvækkende rolle som ingen ringere end Dr. Hannibal Lecter i NBC’s kommende tv-serie Hannibal. Det skriver Deadline.com.

Udfylder Hopkins’ sko
Den hyperintelligente kannibal-seriemorder blev en legendarisk filmfigur med Anthony Hopkins’ Oscar-vindende præstation i Ondskabens øjne fra 1991, og det er de store sko, Mads Mikkelsen skal udfylde.

Tv-serien har dog et andet udgangspunkt end Jonathan Demmes filmatisering af Thomas Harris’ bogforlæg.

Serien, hvis første sæson spænder over tretten afsnit, følger FBI-agenten Will Graham (der skal spilles af Hugh Dancy), som er på jagt efter en seriemorder. Han får hjælp af den førende psykiater Dr. Lecter, hvis egne dystre sider endnu ikke er kommet frem i lyset.

Kannibal med munter side
Seriens skaber, Bryan Fuller, har til Entertainment Weekly beskrevet sin version af Hannibal the Cannibal, før det blev klart, at Mads Mikkelsen skulle lægge krop til.

”Vi følger ham, før han bliver fængslet, så han er mere kåd. Vores Hannibal har en munter side. Han bliver ikke med det samme skildret som en skurk. Hvis publikum ikke kendte karakteren i forvejen, ville de ikke vide, hvad der ventede dem,” siger han.

”Vi bruger Alfreds Hitchcocks idé om suspense – vis publikum bomben under bordet og lad dem være nervøse for, hvornår den går af. Publikum ved, hvem Hannibal er, så vi behøver ikke overspille hans ondskab,” fortæller Fuller, der kalder serien en slags kærlighedshistorie mellem Hannibal og den sympatiske FBI-agent.

Dansk premiere i 2013
Med rollen som Hannibal Lecter fortsætter Mads Mikkelsen den stime af dæmoniske roller, der har kendetegnet hans udlandskarriere.

Skurkerollen i James Bond-filmen Casino Royale gjorde ham verdensberømt, og så sent som for to uger siden blev det kendt, at han skal spille den onde i superheltefilmen Thor 2.

Roller, der er væsensforskellige fra hans hverdagsmandsskildring i Jagten. I forbindelse med Cannes udtalte Thomas Vinterberg da også til TV 2 News om arbejdet med skuespilleren:

”Vi fandt den sårbarhed frem, som det er lang tid siden, han har vist.”

Hannibal er Mads Mikkelsens debut i en amerikansk tv-serie, mens han kender formatet herhjemmefra fra gennembrudsrollen i DR-hittet Rejseholdet.

Hvordan Mads Mikkelsen kommer til at klare skærene som den tvetydige psykiater, får vi efter alt at dømme også at se i Danmark. ProSiebenSat.1 har købt tv-rettighederne til det danske marked med forventet premiere i 2013.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko