Nyhed
07. okt. 2019 | 13:00

Kulturminister mister sit barn

Foto | Anders Bruun Nørring
Joy Mogensen var gravid, da hun skiftede stillingen som borgmester i Roskilde ud med kulturministerposten i den socialdemokratiske regering. 

”Jeg er så utroligt ked af det,” skriver Joy Mogensen, der kort tid efter sin orlov har født en datter, som ikke længere er i live. 

Af Nicki Bruun

En ufatteligt trist nyhed har ramt dansk kulturliv og politik. Kulturminister Joy Mogensen har i weekenden fået en dødfødt datter.

”Min datter, Sarah, var ikke i live, da jeg fødte hende natten mellem fredag og lørdag. Og jeg er så utroligt ked af det,” skriver den 39-årige kulturminister på Facebook og fortsætter:

”Men jeg forsøger at affinde mig med, at det ikke er alting i livet, der kan forklares eller give mening.”

Joy Mogensen var gravid, da hun blev udpeget som kulturminister i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering. Efter to års fertilitetsbehandling var Mogensen blevet gravid med en anonym sæddonor.

Trods tragedien har kulturministeren en opmuntrende kommentar til alle dem, der gerne vil have børn og måske kæmper for, at det skal lykkes.

”Det var og er det hele værd. Min lille piges spark i maven, når jeg spillede og sang for hende. Den kærlighed, jeg føler for hende nu i den korte stund, jeg får lov at holde hende. Det bliver mine mest dyrebare minder. Hold fast i håbet. Frygt ikke, tro kun. Børn er det hele værd,” skriver Joy Mogensen på Facebook.

Ro til at bearbejde sorgen
Statsminister Mette Frederiksen har gennem sit ministerium udsendt en pressemeddelelse.

”At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere,” udtaler Mette Frederiksen.

Joy Mogensen gik på orlov fra sin post som kultur- og kirkeminister i fredags. Hun blev afløst af Rasmus Prehn og Benny Engelbrecht, der skal fungere som henholdsvis kulturminister og kirkeminister.

Det er ikke oplyst i Statsministeriets pressemeddelelse, hvornår Joy Mogensen vil vende tilbage.

Bisættelsen af kulturministerens datter bliver holdt i stilhed alene for familien og de nærmeste.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko