Nyhed
12. aug. 2019 | 13:48

Kulturen venter på finanserne

Foto | Kulturministeriet
Tidligere borgmester i Roskilde Joy Mogensen overraskede de fleste i mediebranchen, da hun efter valget blev udpeget til regeringens nye kulturminister.

Ændringer i medieaftalen kan sandsynligvis først blive efter nytår, siger kulturminister Joy Mogensen, men regeringens støttepartier ønsker hurtigere handling.

Af Nicki Bruun

Da rød blok i juni vandt valget, var der ifølge danske medier bred enighed blandt partierne om, at sidste års medieaftale mellem den daværende blå regering og Dansk Folkeparti skulle revideres.

Ændringer i medieaftalen kan dog sandsynligvis først blive forhandlet på plads til næste år, siger kulturminister Joy Mogensen fra Socialdemokratiet i et interview med Ritzau.

”Hvis alle de ønsker og tanker, som der har været på banen, også til en vis grad skal opfyldes, bliver det også til en del af finanslovsforhandlingerne,” siger Joy Mogensen.

”Derfor kan jeg ikke se, at det er noget, der bliver færdiggjort på denne her side af nytår.”

Kulturministeren og regeringens støttepartier har særligt været imod besparelsen på tyve procent i Danmarks Radio, mens snakken om Radio24syvs fremtid har fyldt meget i medierne. I interviewet vil Joy Mogensen ikke stå på mål for at skrotte besparelserne, fordi hun med egne ord skal finde pengene, før hun kan bruge dem.

Usikkerhed i branchen
Den udfordring forstår medieordførerne for regeringens støttepartier, Radikale og Enhedslisten. Alligevel opfordrer de Joy Mogensen til at påbegynde forhandlingerne hurtigst muligt.

”Der er mange ting, vi fint kan vente med strukturelt, men vi kan ikke vente med at lave en aftale om DR,” siger Radikales Jens Rohde til Mediawatch og fortsætter: ”Lige så snart året er gået, er skattemodellen cementeret, og så er det meget svært at gå ind og ændre på.”

Medieordfører for Enhedslisten, Søren Søndergaard, vil også have Joy Mogensen – der ifølge Ritzau til oktober går nogle måneder på barsel – til at få gang i snakken allerede i august.

”Tingene går hurtigt i mediebranchen,” siger han til Mediawatch.

”Og når jeg er lidt nervøs ved, at vi skal til at botanisere helt forfra nu på alle områder, så er det, fordi der sidder folk i branchen, hvad enten det er public service-medier eller private medier, som ikke rigtigt ved, hvad de skal gøre.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko