Nyhed
16. apr. 2012 | 18:59

Lindhardt spiller Kampuschs bortfører

Foto | Fridtjof Film
Thure Lindhardt i Eddie the Sleepwalking Cannibal

Thure Lindhardt lader sig inspirere af Anthony Hopkins’ rolle i Ondskabens øjne til sin rolle som Wolfgang Prinklopil, fortæller han til Ekko.

Af Jacob Ludvigsen og Claus Christensen

I 2007 inviterede han en flygtende Emile Hirsch på pølser ved flodbredden i Sean Penns Ind i vildmarken.

I 2009 var han løjtnant i Schweizergarden i Engle og dæmoner over for Tom Hanks. Og tidligere på året spillede han homoseksuel dokumentarinstruktør i den kritikerroste Keep the Lights On.

Thure Lindhardt er efterhånden ved at få banket en ganske solid international karriere på plads, og nu har han landet sin hidtil mest opsigtsvækkende udenlandske rolle.

Han skal nemlig spille Natascha Kampuschs bortfører Wolfgang Prinklopil i den kommende 3096, opkaldt efter antallet af dage, som den østrigske pige sad indespærret i kælderen som slave for den forstyrrede Prinklopil. Det skriver The Hollywood Reporter.

Kampusch flygtede 23. august 2006, og hendes bortfører begik selvmord samme dag.

Sympati for kannibal
Til Ekko fortæller Thure Lindhardt, at han ikke mindst tager ved lære af Anthony Hopkins i forberedelserne til rollen som Prinklopil.

”Jeg har lige genset Ondskabens øjne, og endnu engang blev jeg overrumplet over, hvor fuldstændig vanvittig god han er. Han får os til at have sympati med en kannibal, hvilket er ret exceptionelt,” siger skuespilleren.

”Så når han til sidst siger: ’I’m having an old friend for dinner,’ så sidder vi og griner. Og det burde vi egentlig ikke gøre. For det er moralsk forkert at spise andre mennesker, men vi synes faktisk, at det er helt vildt sjovt. Og vi håber, han fanger og æder sin ’old friend,’” fortsætter han.

Forbrydelsens vanvid
Filmen skal optages af den prominente fotograf Michael Ballhaus, der blandt andet har filmet en række af Martin Scorseses værker.

Den irske skuespiller Antonia-Campbell-Hughes (Albert Nobbs, Bright Star) skal spille Natascha Kampusch i filmen, der instrueres af amerikanske Sherry Horman.

”Vi prøvede at tænke ud af boksen. Ud fra en outsider-synsvinkel er Antonia Campbell-Hughes og Thure Lindhardt perfekt egnede til at indfange den overvældende historie,” siger Sherry Horman til The Hollywood Reporter.

”Det er en universel historie. Forbrydelsens vanvid ligger i forbrydelsen selv, uanset hvor den finder sted,” fortsætter instruktøren.

3096 forventes at få premiere i 2013.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko